14:23 04.08.2022

Регуляторні норми взаємин між співробітником та роботодавцем застаріли - президент "Київстару"

2 хв читати
Регуляторні норми взаємин між співробітником та роботодавцем застаріли - президент "Київстару"

Регуляторні норми взаємин між співробітником та роботодавцем, які існують в Україні на сьогодні, вже застаріли, вважає президент мобільного оператора "Київстар" Олександр Комаров.

"Норми, які регулюють взаємини між співробітником і роботодавцем, застаріли. Мені здається, що їх потрібно суттєво лібералізувати. І тоді ринок праці в цілому стане набагато більш чесним та динамічним. Тому що зараз, коли розумієш, що кожне розширення пов'язане з ризиками та складнощами - у нього закладається велика частка витрат у бізнес-кейс, і це стримує розвиток великих корпорацій, але, гадаю, ще більше впливає на підприємницьку ініціативу", - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Комаров зазначив, що у "Київстарі" на оплату праці співробітників компанії припадає близько 10+% від доходу, при тому, що мобільна галузь - не найбільш ресурсомістка з погляду людей індустрія.

Також, за словами Комарова, "Київстар" практично не користується послугами фрилансерів.

Як повідомлялося, "Київстар" у ІІ кв. знизив EBITDA на 4,8% за зростання виторгу на 3,9% (у доларах – на 2%) порівняно з аналогічним періодом 2021 року – до 7,370 млрд грн.

"Київстар" – найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку та передання даних на основі широкого спектра мобільних та фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами до кінця 2020 року користувалися близько 25,9 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 1,1 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше – VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА