12:46 27.06.2022

Українська ІТ-армія за 4 місяці війни атакувала понад 4,2 тис. російських онлайн-ресурсів

2 хв читати
Українська ІТ-армія за 4 місяці війни атакувала понад 4,2 тис. російських онлайн-ресурсів

Українська ІТ-армія, що складається з понад 250 тис. хакерів-добровольців з усього світу, з 26 лютого до 26 червня атакувала понад 4,2 тис. російських онлайн-ресурсів, повідомляється в телеграм-каналі Міністерства цифрової трансформації України у понеділок.

Як повідомили в Мінцифри, зокрема, через DDoS-атаки ІТ-армії було зупинено роботу сайтів державних установ Росії, росіяни не могли отримати держпослуги, провести фінансові операції в онлайн-банкінгу, абітурієнти не могли подати онлайн-заявку до ВНЗ, а судові процеси у регіонах призупинилися.

Крім того, були кібератаки на базу акредитації економічного форуму, що відбувався у Петербурзі. Вони вивели з ладу ЗМІ, щоб ті не розповсюджували пропаганду, а також змусили перенести виступ президента Росії на годину. Були також кібератаки на онлайн-телебачення та Rutube.

За даними Мінцифри, не обійшлося без кібератак на сервіси для бізнесу, тендерні майданчики, онлайн-бухгалтерії, інтернет-провайдерів. ІТ-армія завадила підприємцям Росії, призвела до зриву торгів, заблокувала роботу бухгалтерам та доступ до інтернету.

Під кібератаки потрапили і російські системи маркування, лікеро-горілчані заводи та ветеринарні інспекції. Атаки призвели до збоїв у роботі продуктових компаній, які не могли нанести спеціальний QR-код на товар, перешкодили інформаційним системам відстежувати обіг алкогольної продукції та отримати дозволи на м'ясні та молочні вироби.

Були атаковані ІТ-армією і російські сервіси купівлі авіаквитків, страхові сервіси, онлайн-сервіси кур'єрської доставки, замовлень їжі, інтернет-покупок. Це не дало росіянам купити онлайн у декілька кліків необхідну послугу та продукт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА