21:16 31.05.2022

Відновити зв'язок у Херсонській області найближчим часом швидше за все не вдасться

2 хв читати
Відновити зв'язок у Херсонській області найближчим часом швидше за все не вдасться

Відновити мобільний зв'язок і домашній інтернет у тимчасово окупованій Херсонській області найближчим часом, швидше за все, не вдасться, оскільки російські окупанти втрутилися в роботу мережевого обладнання в регіоні, повідомляє пресслужба Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

"З учорашнього дня українські оператори мобільного зв'язку, інтернет-послуг та телефонії почали фіксувати спочатку перебої, а потім повне відключення зв'язку в Херсонській області", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що згідно з отриманою від компаній інформацією, відбулося втручання представників окупаційного режиму в роботу обладнання – відключення живлення обладнання, від'єднання кабелів тощо.

"Наразі жителі регіону залишилися без українського мобільного зв'язку та доступу в інтернет, а також без можливості здійснити національні та міжнародні дзвінки, використовуючи стаціонарні телефони. На жаль, найближчим часом відновити зв'язок в області, швидше за все, не вдасться, оскільки відповідне обладнання знаходиться під повним контролем окупаційного режиму та російських військових", - наголошують у Держслужбі.

Там нагадують, що це вже не перша спроба позбавити українських громадян, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, можливості зв'язатися з рідними, викликати швидку допомогу чи рятувальників, а також отримати правдиву інформацію про хід війни та ситуацію в країні.

"Натомість з'явилися повідомлення про трансляцію через гучномовці російської брехливої пропаганди. Агресор, мабуть, досі думає, що без альтернативних джерел інформації українці почнуть вірити ворожій пропаганді. Даремно, адже Херсон – це Україна", - зазначають у Держспецзв'язку.

У службі додають, що такі дії окупантів можуть бути пов'язані з "безпорадністю російської армії, яка зазнає втрат і не може стримати контратакувальних дій українських військових".

"Вони бояться, що повідомлення про успіхи української армії посилять опір та активізують роботу партизанів на Херсонщині", - уточнюють у Держслужбі.

Зазначається, що окупанти можуть спробувати підключити українських користувачів до російських інтернет-мереж та мобільних операторів, які повністю контролюються ворожими спецслужбами.

"Такі дії будуть грубим порушенням міжнародного законодавства та черговим підтвердженням того, що Росія діє як держава-терорист, використовуючи технології для окупації територій. Це ще одне підтвердження того, що потрібно посилити обмеження доступу росії до будь-яких технологій. У такому разі Україна буде звертатися до міжнародних організацій, щоб припинити незаконні дії окупантів", - підсумували в Держспецзв'язку.

Як повідомлялося, у Херсоні та Херсонській області у понеділок увечері знову зник мобільний зв'язок і домашній інтернет.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА