21:40 19.04.2022

Україна розширює дію Дія City на нові види діяльності для стимулювання високих технологій

2 хв читати
Україна розширює дію Дія City на нові види діяльності для стимулювання високих технологій

Кабінет міністрів України розширює дію спеціального правового режиму "Дія City" на низку видів технологічної діяльності, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відкриваючи засідання уряду у вівторок.

"Правовий режим "Дія City", який запрацював цього року, ми розширюємо на такі види технологічної діяльності, як розробка та техпідтримка продуктів карткових платіжних систем; виробництво електронних компонентів і плат, комп'ютерів і (периферійного) обладнання; робота хмарних дата центрів тощо", - заявив він.

Прем'єр зазначив, що ці дії відповідають основам економічної політики воєнного часу у вигляді надання податкових та регуляторних пільг для бізнесу.

За словами Шмигаля, цим рішенням уряд надає додатковий стимул для розвитку сфери високих технологій в Україні.

Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук уточнив у телеграмі, що серед нових видів діяльності у "Дія City" також виробництво та реалізація обладнання зв'язку, інструментів та обладнання для вимірювання, дослідження та навігації, оптичних приладів та фотографічного обладнання.

Він додав, що йдеться також про надання у користування ресурсів віртуальної інфраструктури, надання послуги із зберігання та обробки інформації з використанням функціональності ліцензійного програмного забезпечення, а також надання інфраструктури для зберігання та обробки даних та розміщення (хостингу) комп'ютерного обладнання у центрі обробки даних.

Як повідомлялося, 14 грудня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", що регулює податкові умови спеціального правового режиму "Дія City". Президент Володимир Зеленський підписав його 18 грудня.

Дія City" - це спеціальний правовий та податковий режим для ІТ, який передбачає комплекс заходів щодо стимулювання розвитку індустрії високих технологій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА