12:03 28.11.2021

З 1 грудня в Україні розпочнеться тестування функції декларування місця проживання на порталі "Дія"

2 хв читати
З 1 грудня в Україні розпочнеться тестування функції декларування місця проживання на порталі "Дія"

З 1 грудня українці зможуть приєднатися до бета-тестування функції декларування місця проживання на порталі "Дія", повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Запускаємо бета-тест декларування місця проживання онлайн 1 грудня на порталі "Дія". Це одна з найпопулярніших і складних в отриманні держпослуг", - написав Федоров у Facebook у неділю.

За його словами, через бюрократичні складнощі кожен третій українець живе не за місцем реєстрації, а понад мільйон людей живуть без реєстрації взагалі, оскільки для того, щоб повідомити державі місце проживання, необхідно відстояти кілька черг і зібрати чимало паперових документів.

"Команда Мінцифри повністю змінює формат послуги, цифровізуючи та спрощуючи її. Заповнення короткої заяви онлайн у зручний для вас час замість черг і відвідувань держустанов. Півроку тому на Diia Summit ми запустили послугу для семи міст, тепер масштабуємо її майже на всю країну. Послугу можна буде отримати за один робочий день. 5 листопада ВРУ підтримала відповідний законопроект у цілому", - наголосив глава Мінцифри.

Він зазначив, що всі охочі можуть записатися на бета-тестування функції на сайті.

"Що потрібно для участі в тестуванні: податковий номер заявника та власників/співвласників житла, КЕП заявника та власників/співвласників житла, право власності на житло має бути внесене до реєстру нерухомості (з 2013 року), перевірити це та інформацію про співвласників можна тут: https://bit.ly/3p3xMGh, заявник повинен бути старше 14 років", - уточнив Федоров.

Він додав, що послуга декларування місця проживання розробило Міністерство цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством внутрішніх справ, Міноборони та Мін'юстом за підтримки міжнародних партнерів.

Як повідомлялося, 5 листопада Верховна Рада запровадила для українців електронну реєстрацію місця проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

Apple готує ШІ-процесори для оновлення всієї лінійки Mac - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА