15:37 16.11.2021

"Vodafone Україна" у III кв. збільшила дохід на 8%, чистий прибуток перевищив 1 млрд грн

2 хв читати
"Vodafone Україна" у III кв. збільшила дохід на 8%, чистий прибуток перевищив 1 млрд грн

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" за підсумками липня-вересня 2021 року отримав 5,2 млрд грн доходу, що на 8% вище за результати аналогічного періоду минулого року.

Згідно з фінзвітом оператора, його чистий прибуток за зазначений період перевищив 1 млрд грн (за третій квартал 2020 року – 157 млн грн).

Показник OIBDA збільшився на 10% і сягнув 2,8 млрд грн, маржа OIBDA зросла рік проти року на 1,0 п. п. та становила 54,4%.

У компанії зазначають, що основним чинником зростання стало збільшення споживання послуг зв'язку у тарифах voice&data. Також на зростання доходів вплинуло поступове відновлення рівня доходів від роумінгу.

Капітальні інвестиції "Vodafone Україна" у третьому кварталі 2021 року становили 591 млн грн і переважно були спрямовані на розвиток інфраструктури високошвидкісного інтернету. Загальні інвестиції компанії в будівництво мереж швидкісного мобільного інтернету сягнули 30,9 млрд грн.

Акцент на розвиток мереж 4G та зростання кількості дата-користувачів позначився на збільшенні споживання дата-послуг, відповідно, ARPU зріс на 9%, до 86,4 грн.

База клієнтів Vodafone Україна в третьому кварталі поточного року зросла незначно - на 0,1%, до 19 млн користувачів.

Vodafone Україна – другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні.

На початку вересня-2021 група компаній "Vodafone Україна" закрила операцію з купівлі 99,99% акцій ПрАТ "Фарлеп-Інвест", що працює під брендом Vega, а також щонайменше 95% статутного капіталу ТОВ "Кейбл ТВ-Фінанси".

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ "Telco Solutions and Investments", підконтрольну Bakcell, підписало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму близько $84 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА