17:49 15.11.2021

Звільнена команда Kyiv Post запускає нове медіа, редакцію очолить екс-заступник головного редактора Ольга Руденко

2 хв читати
Звільнена команда Kyiv Post запускає нове медіа, редакцію очолить екс-заступник головного редактора Ольга Руденко

Звільнена команда англомовного українського видання Kyiv Post запускає нове ЗМІ, редакцію очолить колишній заступник головного редактора Ольга Руденко.

"Ми переходимо до запуску нового медіа-аутлета з 30 екс-працівниками Kyiv Post на борту, щоб продовжити його спадщину. Незалежна Kyiv Post може зникнути, але її команда об'єднана і прагне продовжувати служити вам, нашій громаді. Раді повідомити, що Ольга Руденко, колишня заступниця головного редактора Kyiv Post, яка 10 років присвятила бренду, очолить нашу редакційну команду. Вона візьме на себе роль головного редактора нового видання", - наголошується у повідомленні старої редакційної команди Kyiv Post, присвяченому ситуації, що відбувається з цим медіа.

У повідомленні також зазначено, що за бізнес-аспекти нового проекту відповідатиме медіаконсалтингова компанія Jnomics Media, яка базується у Лондоні та Києві.

"Засновниками Jnomics є колишні співробітники Kyiv Post Якуб Парусинський та Дарина Шевченко. Вони займуть посади фінансового та головного виконавчого директора відповідно", - розповіли колишні співробітники Kyiv Post.

Наразі команда проекту працює над створенням юридичної особи, окреслює стратегію та налагоджує партнерські відносини із спільнотою.

Крім того, колишні співробітники Kyiv Post оголосили про запуск першого редакторського продукту - розсилки.

Як повідомлялося, звільнений 8 листопада 2021 року колектив англомовного українського медіа Kyiv Post запропонував власнику медіа Аднану Ківану продати Kyiv Post.

На думку редакції, Аднан Ківан закрив газету з метою відплати за спротив колективу втручанню власника в роботу незалежної редакції.

Генеральним директором англомовної газети Kyiv Post став Люк Шеньє (Luc Chénier), який вже обіймав цю посаду в 2016-2018 роках. За словами нового СЕО видання, рішення про зупинення випуску газети від 8 листопада 2021 року було ухвалено після "повного розриву відносин зі співробітниками видання через протидію планам масштабного розширення Kyiv Post".

Агентству "Інтерфакс-Україна" стало відомо, що видавець планує зберегти друковану версію Kyiv Post, а також запустити українську версію проекту.

Новий СЕО Kyiv Post Люк Шеньє планує обговорити з раніше звільненою редакцією видання можливість продовження співпраці, повідомили у прес-службі видання.

Аднан Ківан купив Kyiv Post у бізнесмена Мохаммада Захура у 2018 році.

За даними системи "СПАРК-Інтерфакс", ТОВ "Бізнесгруп", яке є видавцем Kyiv Post і на 60% належить Ківану (ще 40% володіє партнер Ківана за низкою інших проектів Ольга Павлова), у 2019 році отримало 6,649 млн грн збитку, а 2020 року збільшило збитки на 64,2% - до 10,914 млн грн. Якщо 2019-го компанія отримала дохід від операційної діяльності у розмірі 5,682 млн грн, то 2020-го збиток від цієї діяльності становив 10,914 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА