20:43 06.02.2020

Домінування Китаю в технологіях 5G стане всесвітньою загрозою

2 хв читати
Домінування Китаю в технологіях 5G стане всесвітньою загрозою

Заявка Китаю на домінування в технологіях мереж 5G поставить під загрозу всі країни світу, і цьому виклику необхідно протистояти колективно, заявив генеральний прокурор США Вільям Барр в четвер.

"Якщо промисловий Інтернет стане залежним від китайської технології, то у Китаю буде можливість позбавляти цілі країни доступу до технологій і обладнання, від яких залежать їхні споживачі і індустрія", - цитує агентство Bloomberg виступ Барра на конференції в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

Промисловий Інтернет речей - це система, при якій різні технічні пристрої, такі як датчики або обладнання, встановлені на промисловому об'єкті, об'єднані в мережу за допомогою використання Інтернету.

"Ризик програти боротьбу Китаю за 5G повинен значно переважувати інші міркування", - підкреслив Барр.

Він зазначив, що Китай випереджає США в розробці 5G, і водночас Барр звинуватив Пекін у крадіжці технологій у США та інших країн.

Також він сказав, що американській адміністрації варто розглянути варіант з укладанням альянсу з такими компаніями, як фінська Nokia Oyj і шведська Ericsson, щоб прискорити розробку альтернатив продуктам китайської телекомунікаційної компанії Huawei і китайським технологіям.

"Ми змушені мати альтернативу (Huawei - ІФ) для ринку", - вказав Барр.

У 2019 Вашингтон вніс Huawei до списку компаній, що представляють загрозу для національної безпеки США, в зв'язку з чим для роботи з китайським виробником телекомунікаційного обладнання американським компаніям необхідно отримувати відповідні ліцензії.

Австралія раніше заборонила використовувати обладнання Huawei, яку Сполучені Штати звинувачують в шпигунстві, для своєї мережі 5G. Аналогічних кроків адміністрація США домагається від усіх своїх союзників і партнерів.

Наприкінці січня уряд Великої Британії дав згоду на участь Huawei в створенні британських мереж 5G, але з низкою обмежень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА