18:05 24.09.2019

Мінцифри має намір досліджувати реальне покриття інтернетом усієї території України

2 хв читати
Мінцифри має намір досліджувати реальне покриття інтернетом усієї території України

Міністерство цифрової трансформації України має намір дослідити реальне покриття інтернетом усієї території країни і створити відповідну онлайн-карту, повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Одна з цілей міністерства - протягом трьох років усі без винятку населені пункти і їхні соціальні об'єкти забезпечити високошвидкісним доступом до інтернету. Але виникла проблема. Як і в усіх сферах, у нас у державі (поки що) в цьому напрямі немає точної й актуальної аналітичної інформації: яке точне проникнення інтернету зараз, якою методологією це вивчається, як вимірюється результат вирішення цієї проблеми, яка реальна швидкість мережі в якому регіоні/населеному пункті/будинку", - написав він на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

За його словами, збитки держави через брак інформації в цій галузі можуть вимірюватися мільярдами. "Вже виділяли колись гроші на підключення шкіл до мережі. У результаті вигравали тендери об'єкти, де вже і так десять операторів було підведено. Ще і ціна підозріло висока. Напевно, особливість локального ринку", - уточнив він.

Федоров повідомив, що 24 вересня команда міністерства підписала меморандум із зацікавленими сторонами (асоціації, міжнародний бізнес, регулятор, профільні депутати), які готові допомогти в створенні реальної карти покриття інтернетом території країни.

Віце-прем'єр зазначив, що під час зустрічі сторони визначили формат комунікації, а також відповідальних. Нині вже триває підготовка методології вивчення проблеми.

"Цінний кінцевий продукт - онлайн-карта з реальним покриттям мережі, можливість подивитися ситуацію аж до населеного пункту. Звісно ж, із можливістю дати зворотний зв'язок, відповідає швидкість результатам дослідження чи ні", - підсумував він.

Як повідомлялося, на думку Михайла Федорова, впровадження зв'язку стандарту 5G в Україні вже сьогодні є нереалістичним і недоцільним. Первинною метою міністерства є завершення впровадження 3G і 4G у найближчі рік-два і забезпечення протягом трьох років інтернетом соціальної інфраструктури й усіх населених пунктів країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА