17:38 12.01.2023

Розмір втрат через руйнування спортивної інфраструктури України перевищує $250 млн

2 хв читати
Розмір втрат через руйнування спортивної інфраструктури України перевищує $250 млн

В Україні через військову агресію РФ вже постраждали 320 спортивних об'єктів, 87 із них зруйновані повністю або знищені частково, розмір втрат перевищує $250 млн, повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт на своїй сторінці у фейсбуці в четвер.

За даними міністра, найбільше спортивних об'єктів зруйновано в Луганській області – 89, Донецькій – 61, Харківській – 46, Миколаївській – 27, Херсонській – 24, Київській – 21, Дніпропетровській – 15, Чернігівській – 12, Сумській (11) областях.

Гутцайт повідомив про суттєві та масові руйнування спортивної інфраструктури у Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській областях. "Наприклад, на Миколаївщині, в 11 селах Первомайської об’єднаної територіальної громади усі спортивні зали, зокрема комплекс культури та спорту, фактично у непридатному стані", - написав Гутцайт.

"Новий біль – це зруйнована інфраструктура Херсонщини. За попередньою інформацією, у містах і селах області зруйновано та пошкоджено 24 об’єкти спортивної інфраструктури, 21 з яких – за останні кілька тижнів", - зазначає міністр.

"На жаль, "різдвяне перемир'я" по-російськи – це нові руйнування спортивної інфраструктури. Кадри пожежі з льодової арени "Альтаїр" у Дружківці Донецької області внаслідок прямого влучання ракети окупантів бачив, мабуть, увесь світ. Перших руйнувань арена зазнала ще 16 травня минулого року. Вже відтоді її неможливо було використовувати за призначенням. Але кілька місяців вона слугувала як гуманітарний штаб для цивільного населення і час від часу зазнавала нових пошкоджень. Після останнього її навряд чи вдасться відновити", - наголосив Гутцайт.

Завдяки нашим ППО, зазначає міністр, без суттєвих руйнувань у період новорічних свят обійшлося у столиці, яка кілька разів потерпала від цілеспрямованих обстрілів. "Напередодні Нового року тільки осколки ракети впали на стадіон "Темп", а в останній день 2022-го зазнали пошкоджень корпуси та спорткомплекс КНУ імені Т. Шевченка", - зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА