21:24 03.07.2022

Президент МОК після зустрічі з Володимиром Зеленським підтвердив незмінність позиції недопуску російських і білоруських спортсменів

2 хв читати
Президент МОК після зустрічі з Володимиром Зеленським підтвердив незмінність позиції недопуску російських і білоруських спортсменів

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) Томасом Бахом заявив про необхідність продовження зусиль, щоб представники держави-терориста не могли брати участь у міжнародних спортивних змаганнях.

"Не можна допускати, щоб держава-терорист використала спорт для просування своїх політичних інтересів і своєї пропаганди", - сказав Зеленський журналістам після зустрічі, яка відбулася в неділю у Києві.

У свою чергу, Бах підтвердив, що "позиція не допускати російських і білоруських спортсменів залишається незмінною". "Час зняти таку заборону ще не настав", - заявив він.

За словами Зеленського, "російське вторгнення стало жорстким ударом по українському спорту, понад 100 тисяч українських спортсменів не мають змоги тренуватися, сотні спортивних об'єктів зруйновано". "89 спортсменів і тренерів загинули в результаті бойових дій, 13 перебувають у російському полоні", - сказав він.

Він подякував Баху за "надання допомоги українським олімпійцям, а також за ініціативу провести спеціальну донорську конференцію під егідою МОК задля відновлення спортивної інфраструктури".

За словами президента МОК, "ми підтримуємо українських олімпійців таким чином, щоб ми могли побачити на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі та на зимових Олімпійських Іграх у Мілані 2026 року потужну, успішну, горду національну збірну".

Він повідомив, що МОК потроїв фонд підтримки українських спортсменів. "Було 2,5 мільйона, тепер 7,5 мільйона доларів. Це дає нам можливість підтримувати понад 3000 українських спортсменів", - сказав він.

Президент України також зазначив, що країна "претендуватиме на проведення Олімпійських Ігор у мирній, вільній та відновленій Україні".

За словами Баха, "двері для України залишаються відчиненими".

"Україна може продовжити консультації із комісією, яка вивчає можливості проведення Зимових Олімпійських ігор", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА