16:12 17.01.2022

У Львові у 2022 році почнуть будувати "Льодову арену" для Євробаскету-2025

2 хв читати
У Львові у 2022 році почнуть будувати "Льодову арену" для Євробаскету-2025

Львів планує у 2022 році розпочати будівництво мультифункціонального спортивного комплексу "Льодова арена" для проведення чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (ЄвроБаскет-2025), повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

"Льодову Арену" планують збудувати на вул. Стрийській, 199, поблизу стадіону "Арена-Львів".

Новий спорткомплекс буде розрахований на 10 тис. глядацьких місць.

Наразі тривають геодезичні роботи та виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Планується, що в головній залі львівської "Льодової арени" зможуть відбуватися ігри з зимових видів спорту: хокею, следж-хокею (параолімпійський вид хокею для людей з обмеженими фізичними можливостями), фігурного катання, шорт-треку (змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику), керлінгу (командна спортивна гра на крижаному майданчику), а також баскетболу, волейболу, гандболу, футзалу, тенісу, флорболу.

"Водночас головний зал легко зможе трансформуватися для проведення змагань із боксу, боротьби, ММА (змішаних бойових мистецтв), східних єдиноборств, важкої атлетики, паверліфтингу, а також проведення культурних заходів. Крім того, у залах "Льодової арени" зможуть проводити змагання зі спортивної та художньої гімнастики, спортивних танців, кіберспорту", - наголосив Козицький.

За його словами, об'єкт включено до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на 2022 рік.

Козицький також повідомив, що в понеділок у Львові перебуває делегація Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА Європа) з метою ознайомлення з проєктом та місцем будівництва спортивного об'єкта, а також усією важливою туристичною інфраструктурою міста.

"Зустріч присвячена підготовці до чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних, який має відбутися у 2025 році і на який Україна зголосилася бути країною-господарем. Наразі ми є одними з головних претендентів, а тому за ініціативи президента України Володимира Зеленського вже в цього року у трьох містах – Києві, Львові та Дніпрі – розпочнеться будівництво сучасних спортивних баскетбольних стадіонів європейського зразка", – заявив голова Львівської ОДА.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року президент Володимир Зеленський обговорив із президентом Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА Європа) Тургаєм Демірелем подану заявку на проведення чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році.

Зеленський запевнив президента ФІБА, що Україна виконає всі вимоги, необхідні для проведення Євробаскету, зокрема щодо будівництва спортивних арен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА