17:52 11.04.2024

Ми маємо надіслати меседж агресору, що об'єднані та сильні - Науседа після саміту Ініціативи трьох морів

2 хв читати
Ми маємо надіслати меседж агресору, що об'єднані та сильні - Науседа після саміту Ініціативи трьох морів

Російський терор в Україні вкотре продемонстрував важливість стійкої інфраструктури, міцного транспорту та електричних зв'язків, військової мобільності та кібербезпеки. Ініціатива трьох морів є прекрасною платформою для того, щоб будувати міцніші зв'язки в цих сферах, сказав на брифінгу у Вільнюсі в четвер президент Литви Гітанас Науседа.

"Ми маємо надіслати чіткий меседж агресору, що ми об'єднані й сильні. Ми готові до будь-яких сценаріїв. Наша підтримка для України до перемоги залишається найважливішим завданням. А також політична підтримка швидкої та плавної інтеграції України до Європейського Союзу та зближення з НАТО. Майбутнє Європи залежить від нашої підтримки для України сьогодні", - сказав він.

Литва, зазначив президент Литви, активно шукала способи мобілізувати підтримку для асоційованих держав - України та Молдови.

"Покращення зв'язків в енергетиці, транспорті та цифровізації з метою досягнення глибшої конвергенції між державами та членами Європейського Союзу та посилення трансатлантичних зв'язків були також одним із пріоритетів для Литви", - зазначив Науседа.

"Сьогоднішній саміт Ініціативи ухвалив спільну декларацію, яка, як я сподіваюся, слугуватиме стимулом для того, щоб рухатися вперед у цих пріоритетних сферах. Ми відзначили, що Ініціатива трьох морів наразі має 143 пріоритетні проєкти у сфері транспорту, енергетики та цифровій сфері", - зазначив він.

"Ми заохочуємо розвиток планів військової мобільності, які посилять східний фланг НАТО. Ми також ще більше фокусуватимемося на кіберстійкості в регіоні та кібербезпеці для критичної інфраструктури", - заявив президент Литви.

Нарешті, сказав він, лідери Ініціативи трьох морів сьогодні підтвердили приєднання нового партнера - Японії. "Ми вітаємо рішення Японії, оскільки це допоможе ініціативі посилити свої зв'язки з глобальними ланцюгами постачання та Індо-Тихоокеанським регіоном", - зазначив Науседа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА