10:02 13.03.2024

Шольц, Макрон і Туск зустрінуться в Берліні, щоб обговорити розбіжності стосовно України - ЗМІ

2 хв читати

Президент Франції Еммануель Макрон вирушить до Берліна у п'ятницю, щоб зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і спробувати знизити напруженість навколо України, пише видання Politico в середу з посиланням на високопоставлених німецьких і французьких чиновників.

За даними видання, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск приєднається до лідерів Франції та Німеччини пізніше того самого дня. За словами німецького чиновника, це ознаменує першу зустріч у рамках "Веймарського трикутника", формату діалогу між трьома країнами, відтоді як Туск знову став прем'єр-міністром Польщі.

"Лідери розраховують, що зустріч стане демонстрацією єдності після напруженого періоду, коли франко-німецькі розбіжності щодо України переросли у відкриту ворожнечу. Напруженість, яка давно наростала, почала загострюватися наприкінці лютого, коли Макрон припустив можливість відправлення західних військ воювати в Україні, пообіцявши зробити "все можливе, щоб гарантувати, що Росія не зможе виграти цю війну". Більш обережний Шольц відповів, виключивши використання сухопутних військ європейських країн", - ідеться в повідомленні.

У статті зазначається, що німецькі чиновники приватно скаржаться, що, хоча Макрон жорстко висловлювався стосовно України, він не надав їй такої самої військової підтримки, як Німеччина (EUR640 млн проти EUR17,7 млрд наданого й обіцяного), проте французи заперечують ці цифри.

Зі свого боку високопоставлений німецький чиновник заявив, що за підсумками п'ятничних переговорів не очікується конкретних рішень або заяв, їх мета полягає в тому, щоб направити новий сигнал єдності.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА