11:54 18.01.2024

Камерон назвав війну в Україні головним викликом нашого покоління і закликав інші країни збільшити допомогу українцям

2 хв читати
Камерон назвав війну в Україні головним викликом нашого покоління і закликав інші країни збільшити допомогу українцям

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон заявив, що російська агресія проти України - головний виклик нашого покоління і назвав війну "стратегічною катастрофою" для президента РФ Володимира Путіна.

"Якщо міністри закордонних справ продовжуватимуть говорити: так, ми маємо підтримати Україну, але так, ми також маємо розпочати мирний процес, вони не отримають ні сильної України, ні мирного процесу. Але якщо ми просто підтримаємо Україну і допоможемо в цій боротьбі, - це шлях покласти цьому край. Велика Британія абсолютно ясно дала зрозуміти, що це боротьба нашого покоління. Це все одно, що бути міністром закордонних справ або прем'єр-міністром у 1930-х роках і боротися з цією агресією. І ми знаємо, що якщо ви пригнічуєте агресію, ви отримуєте її ще більше", - сказав він на "Українському сніданку", організованому Фондом Віктора Пінчука на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Він наголосив, що пишається всією допомогою, яку Велика Британія надає Україні, і запевнив у продовженні підтримки "стільки, скільки буде потрібно".

Камерон нагадав, що прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив минулого тижня в Києві про надання Україні військової допомоги і закликав партнерів з ЄС і США також це зробити.

"Усе, що нам потрібно зробити, це продемонструвати нашу економічну міць, змусити її окупитися, і ми зможемо допомогти Україні довести це до кінця. Але нам потрібно набратися терпіння. Ми маємо визнати, що Путін думає, що може нас перечекати, і ми втратимо терпіння і втомимося. Ми маємо показати, що це абсолютно не так", - наголосив міністр.

"А американським колегам я сказав би, що наразі ви витратили, можливо, 10% свого оборонного бюджету, і це домоглося 50% знищення довоєнної військової техніки Росії. При цьому не загинув жоден американець", - сказав Камерон.

За його словами, це "приголомшлива інвестиція" в зниження обороноздатності головного противника.

"Ми маємо підтримувати українців стільки, скільки буде потрібно, проявляти терпіння, показувати силу наших економік і вкрай важливо забезпечувати їх усім необхідним. Велика Британія робить це. Нам потрібно, щоб інші країни зробили крок вперед і зробили більше", - закликав глава МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА