18:13 09.01.2024

Зеленський обговорив із президентом Румунії збільшення обсягу українського експорту через спільні прикордонні переходи до 4 млн тонн

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський і президент Румунії Клаус Йоганніс обговорили у вівторок телефоном можливості для подальшого розширення пропускної спроможності пунктів перетину кордону для збільшення обсягу українського експорту.

"Щомісячний український експорт через Румунію зріс із 2 млн тонн до 3 млн тонн, і ми обговорили шляхи збільшення пропускної спроможності прикордонних переходів для досягнення цільового показника в 4 млн тонн", - написав Зеленський у своєму телеграм-каналі.

Глава Української держави подякував Румунії за підтримку рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС і за готовність поділитися своїм позитивним досвідом європейської інтеграції.

Зеленський також поінформував президента Йоганніса про продовження повітряного терору з боку Росії та наголосив на важливості подальшої співпраці з партнерами для зміцнення повітряного щита України. Було обговорено і двосторонню співпрацю, включно з програмою підготовки українських пілотів F-16.

Як повідомив у телеграм-каналі президент України, сторони домовилися розпочати роботу над двосторонніми гарантіями безпеки на основі Вільнюської декларації G7.

Як повідомила пресслужба Зеленського, президент Румунії, зі свого боку, високо оцінив ухвалене Україною законодавство про національні меншини.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА