21:46 07.12.2023

РФ має припинити атакувати українську зернову інфраструктуру і загрожувати кораблям із зерном - посольство США в Румунії

2 хв читати
РФ має припинити атакувати українську зернову інфраструктуру і загрожувати кораблям із зерном - посольство США в Румунії

США не вводили санкції на експорт російської агропродукції. Експорт російської сільгосппродукції перевищує довоєнний рівень і міг би бути ще вищим, якби не експортні обмеження, які Росія сама запровадила, заявило посольство США в Румунії після багатосторонньої зустрічі в Румунії з нарощування експортних можливостей для українських портів на Дунаї в четвер.

"Росія повинна припинити свої жорстокі дії. Вона повинна дозволити постачання життєво необхідного зерна, яке годує мільйони людей по всьому світу. Вона повинна припинити атакувати елеватори і порти. Вона повинна припинити погрожувати кораблям країн, що не воюють. Росія повинна припинити використання продуктів харчування як зброї", - розвінчало посольство США в Румунії у фейсбуці російську дезінформаційну кампанію, яка звинувачує санкції в глобальній кризі продовольчої безпеки.

Згідно з повідомленням, у зустрічі в Тулчі брали участь представники Румунії, України, Молдови та Європейського Союзу, які шукали рішення для нарощування експорту українського зерна, підвищення стійкості та гнучкості в регіональних відносинах, налагодження торговельних зв'язків і боротьби із загрозами продовольчій безпеці, спричиненої рішенням Росії щодо виходу з Чорноморської зернової ініціативи та її атаками на світові поставки продовольства.

"Односторонній вихід Росії з Чорноморської зернової ініціативи (BSGI) та її атаки на портову і зернову інфраструктуру в Україні порушили ринки зерна і глобальну продовольчу безпеку - зокрема на Глобальному Півдні і в країнах з відсутністю продовольчої безпеки по всьому світу", - констатували в посольстві США в Румунії.

Американські дипломати наголосили, що Чорноморська зернова ініціатива допомогла стабілізувати ціни на продовольство і знизила їх майже на 20% після того, як неспровоковане вторгнення Росії в Україну призвело до стрибка світових цін на продовольство.

За інформацією посольства США в Румунії, п'ята багатостороння зустріч представників високого рівня продемонструвала рішучість Румунії, України, Молдови, ЄС і США збільшити експорт українського зерна на світовий ринок, незважаючи на деструктивні дії Росії.

Учасники зустрічі в Тулчі визнали важливу роль Румунії та Молдови у сприянні експорту мільйонів тонн українського зерна. Вони відзначили докладені зусилля з модернізації залізничної, річкової та портової інфраструктури України, Румунії та Молдови, які стимулюють економічне зростання в трьох країнах і регіоні.

На думку американської сторони, модернізація транспортних мереж у трьох країнах сприяє зростанню торговельної активності, створенню можливостей для працевлаштування та збільшенню доходів країн. Будівництво, обслуговування та експлуатація транспортної інфраструктури створює робочі місця і підвищує економіку держав.

"Ці заходи говорять про істотний прогрес у зростанні експорту зерна з України", - резюмувало посольство США в Румунії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА