19:14 01.11.2023

Євросоюз здатен зберігати ціннісне лідерство у світі

2 хв читати
Євросоюз здатен зберігати ціннісне лідерство у світі

Євросоюз не раз доводив, що здатен долати кризи та зберігати ціннісне лідерство у світі, сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні в середу.

Він нагадав, що "1 листопада відзначається фактично як народження Європейського Союзу. 30 років тому набув чинності Маастрихський договір, який заклав основи сучасного європейського єднання".

"Було багато протидії Європі в єднанні, багато зневіри щодо єдиної Європи. Та й досі антиєвропейська політика є доволі гучною частиною політичного спектра в різних країнах. Зокрема і в тих країнах, чий єврооптимізм є критично важливим для збереження миру і нормального порядку в Європі та світі", - зазначив президент.

Але, додав він, "Євросоюз уже не один раз доводив, що здатен долати кризи, здатен зберігати ціннісне лідерство у світі, здатен ставати міцнішим, коли вороги Європи очікують від неї лише слабкості".

"Ми цінуємо нашу Європу, Європу взаємодії, а не суперечок, Європу людей, а не ідеології, бо тільки таким наш континент здатний захищати й захистити людське життя і в країнах Європи, і у світі", - сказав президент.

Я впевнений, зазначив він, що "Україна зробить нашу Європу сильнішою, ніж будь-коли, і ми працюємо максимально активно. Щоб не залишилося жодної перешкоди для нашого вступу в Європейського Союзу".

"А також я впевнений, що як би не розвивалися події у світі, в інших наших партнерів, і в Америці, і будь-де ще, все одно єдність перемагатиме. Єдність, а не розділення. Єдність, а не заклики до самоізоляції", - заявив Зеленський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА