17:06 27.10.2023

Президент Єврокомісії: Робота над 12 пакетом санкцій, до якого увійдуть росалмази, триває

2 хв читати
Президент Єврокомісії: Робота над 12 пакетом санкцій, до якого увійдуть росалмази, триває

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн констатує, що робота над 12 пакетом санкцій, до якого увійдуть російські алмази, триває, так само як і робота з використання заморожених російських активів.

Про це вона повідомила в п'ятницю в Брюсселі на пресконференції після закінчення дводенного засідання Європейської ради.

"Ми перебуваємо в процесі підготовки 12 пакету санкцій, і наразі ми ведемо консультації з країнами-членами, зокрема, вивчаємо, як скоротити залишки доходів, які Росія отримує від експорту алмазів у Європу та її партнерів, це буде зроблено в дуже тісній співпраці з нашими партнерами з "Великої сімки", і ми продовжуємо стежити за тим, щоб наші наявні санкції було належно реалізовано й ефективно дотримано", - розповіла вона.

Фон дер Ляєн також торкнулася питання знерухомлених активів Росії в Європейському Союзі. "Це також було пунктом дискусії. Ми всі пам'ятаємо, що в березні минулого року ми колективно ухвалили важливе політичне рішення знерухомити російські суверенні активи. Вартість цих суверенних активів становить EUR211 мільярдів, і з політичної точки зору ми погодилися, що в остаточному підсумку Росія має заплатити за довгострокове відновлення України", - зазначила президентка Єврокомісії.

Вона також нагадала, що не так давно в Марракеші відбулося обговорення міністрами фінансів, яке "дало змогу домогтися хорошого прогресу щодо базових принципів, тому наступним кроком буде реальна пропозиція". "Наразі ми працюємо над пропозицією спочатку зосередитися на так званих непередбачуваних прибутках, іншими словами, ми представимо пропозицію, щоб знайти спосіб, як використати доходи від цих активів, які на цей час приносять дохід обмеженому числу фінансових установ у Європейському Союзі. Цей непередбачений прибуток вже досить суттєвий, і ідея полягає в тому, щоб витягнути його, а потім спрямувати через бюджет ЄС в Україну і для відновлення України", - деталізувала фон дер Ляєн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА