11:32 17.02.2023

Порошенко закликає Захід "убити" російську економіку: час виграти цю війну

2 хв читати
Порошенко закликає Захід "убити" російську економіку: час виграти цю війну

П'ятий президент України Петро Порошенко закликає західних партнерів до поглиблення економічних санкцій, зокрема у сфері нафти та нафтопродуктів, а також газових постачань, повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність".

"Петро Порошенко у своїй колонці для журналу Newsweek закликав західних партнерів запровадити проти Росії такі санкції, які остаточно підірвуть її економіку і зруйнують основу путінського режиму", - йдеться у повідомленні.

"Формула перемоги України проста: поставки зброї, економічні санкції проти Росії, допомога у зміцненні стійкості України, депутінізація Росії та вступ України до Європейського Союзу і НАТО", – пише Порошенко.

Він зазначає: гроші – це пальне, яке живить смертоносну військову машину Росії, котра продовжує вбивати українців. "Щоб зупинити цю машину, військових дій замало. Повинні бути потужні фінансові удари - справжні, економічна криза - і навіть соціальні потрясіння", - пише п'ятий президент.

"Нові обмеження на російську нафту та нафтопродукти, впроваджені відповідно у грудні та лютому, стартували настільки вдало, що повернули з минулого образи Росії-СРСР як іржавої "бензоколонки Європи" та "Верхньої Вольти з ракетами". На тлі обвалу нафтогазових доходів, дефіцит федерального бюджету РФ у січні склав майже $25 млрд. Подібного не траплялося з 1998 року – символічного року економічної катастрофи для Росії. Цю позитивну тенденцію треба закріпити", – вважає Порошенко.

Зокрема він закликає припинити перевезення російської нафти танкерами тіньового флоту, а також обмежити постачання скрапленого газу з Росії. "Наполягаю на закритті доступу до Суецького каналу для російських вантажів. Чим довший маршрут росіян до китайців та індійців, тим більші транспортні витрати, тим більші втрати Росії, тим менше загине українців", – зазначає Порошенко.

За його словами, доцільним є також закриття південної гілки нафтопроводу "Дружба": "Україна, в тому я переконаний, готова буде піти на втрати від своїх доходів і від "Дружби", і навіть від ГТС. Те, що може коштувати Києву 1 мільярд доларів, обійдеться Москві в 16 мільярдів: 10 на газі і 6 на нафті".

Якщо всі ці пропозиції буде реалізовано у найближчих пакетах санкцій Євросоюзу, вже до кінця третього кварталу 2023 року повністю вичерпається ліквідна частина російських золотовалютних резервів. Це вб'є російський імпорт, а отже, вб'є економіку. Інфляція та різке падіння рівня життя вдарить по соціальній основі влади Путіна, вважає Порошенко.

"Без Путіна світ точно стане кращим. Позбавте Путіна грошей, допоможіть нам зброєю, додайте санкцій з пекла, депутінізуйте Росію і привітайте Україну і в ЄС, і в НАТО. Тільки усі складові цієї формули перемоги разом гарантують сталу безпеку європейському континенту та усьому світу. Настав час виграти цю війну", – резюмує Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА