18:55 28.09.2022

Україна очікує максимально жорсткої реакції від партнерів на визнання результатів псевдореферендумів Росією – розмова Зеленського та Трюдо

1 хв читати
Україна очікує максимально жорсткої реакції від партнерів на визнання результатів псевдореферендумів Росією – розмова Зеленського та Трюдо

Президент України Володимир Зеленський провів чергову телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, під час якої сторони обмінялися думками щодо протидії агресії РФ на тлі безпрецедентного тиску та шантажу з боку Кремля.

Як повідомляється на сайті глави Української держави в середу, Зеленський подякував за принципову позицію канадської сторони щодо невизнання псевдореферендумів, проведених Росією на тимчасово окупованих територіях України. "Мета цих фейкових референдумів – анексія нових українських земель", – зазначив він.

Зеленський наголосив, що Україна очікує максимально жорсткої реакції від міжнародних партнерів на визнання результатів цих незаконних псевдореферендумів з боку РФ.

Він також подякував Трюдо за надану Канадою оборонну підтримку й за послідовну санкційну політику щодо держави-агресора та привітав наміри "Великої сімки" встановити граничну ціну на російську нафту.

Сторони обговорили необхідність надання подальшої економічної підтримки Україні та спеціалізованих автомобілів для розмінування деокупованих територій.

Президент також заявив про необхідність жорсткої реакції на російський ядерний шантаж. "Світ не має терпіти російський ядерний шантаж. Цьому повинен бути покладений край. Агресор має чітко усвідомити всі наслідки своєї безвідповідальності", - наголосив Зеленський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА