22:05 29.08.2022

Жодна європейська країна не гарантована від відвідування її російськими воєнними злочинцями – Зеленський на форумі у Словенії

2 хв читати
Жодна європейська країна не гарантована від відвідування її російськими воєнними злочинцями – Зеленський на форумі у Словенії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодну європейську країну не застраховано від відвідування її російськими воєнними злочинцями.

Виступаючи відеозв'язком на 17-му Стратегічному форумі в Словенії, глава держави нагадав його учасникам про скоєні російські воєнні злочини в Україні, зокрема про знищення російською артилерією українських міст, створення фільтраційних таборів, розстріли мирних громадян.

"Коли ми говоримо про це, ми маємо на увазі не лише тих, хто обіймає високі посади в російській ієрархії. Йдеться про тисячі різних людей із паспортом громадянина Росії", - заявив Зеленський, перерахувавши всіх причетних до забезпечення російської армії: інженерів, представників спецслужб, пропагандистів тощо.

Він також відзначив і тих громадян РФ, "хто мовчить, коли бачить усе це (злочини в Україні – ІФ) і нічого не робить, не протестує, не бореться, навіть коли перебуває у повній безпеці у європейських країнах".

"Громадяни Росії, у яких залишилося хоч щось людське, мають бути першими у протидії війні. Якщо вони мають совість і сором, але ми не бачимо постійних і помітних антивоєнних протестів за участю громадян цієї держави – навіть там, де для них немає ризику репресій за протест. А чому так? Європа не тиха гавань, де можна просто пересидіти в той час, поки хтось інший бореться проти російського терору, але, на жаль, багато громадян РФ саме так і сприймають Європу. Саме для цього їм і потрібні європейські візи. На жаль, жодна з ваших держав не застрахована від того, що воєнні злочинці, на руках яких кров українців, приїдуть до вас просто як туристи", - сказав президент.

За його словами, одного разу такі туристи "отримають наказ і стануть зовсім не туристами". "Так не має бути. І всі ми в Європі повинні від цього захищатися. Російський терор – це однакова загроза для всіх нас. Хто не бореться проти терору, той підтримує його та поділяє відповідальність за всі його наслідки", - додав він.

При цьому Зеленський наголосив, що європейським країнам, щоб уникнути подібної ситуації, необхідно запровадити повне ембарго на всі відносини в РФ, доки вона продовжує війну.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА