18:54 25.07.2022

Між Україною та Гватемалою скасовано візовий режим - Зеленський

2 хв читати
Між Україною та Гватемалою скасовано візовий режим - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на брифінгу з президентом Гватемали Алехандро Джамматтеї під час його візиту до Києва, заявив про укладення між державами міжурядової угоди щодо скасування візових вимог.

"Радий повідомити, що в межах візиту було укладено міжурядову угоду про взаємне скасування візових вимог. Упевнений, що це тільки сприятиме розвитку бізнесу та соціальних зв'язків між нашими країнами та народами", – заявив Зеленський.

За словами президента, між державами також розпочато торговельно-економічний діалог для реалізації проєктів без посередників. Одночасно гватемальська сторона підтвердила зацікавленість у закупівлі української агропродукції та налагодженні з Україною торговельних зв'язків.

Окрім того, як зазначив Зеленський, сторони домовилися й надалі об'єднувати спільні зусилля на міжнародних майданчиках із метою подальшої ізоляції Росії та збільшення для неї ціни за розв'язану війну.

"Хочу подякувати (голові Гватемали – ІФ) за підтримку санкційної політики проти РФ. Радий, що Гватемала готова приєднатися до просування ініціативи створення спеціального трибуналу проти Росії за злочин агресії проти народу України", - зазначив він.

Президент України також запросив Алехандро Джамматтеї взяти участь у саміті "Кримської платформи", який відбудеться 27 серпня у режимі онлайн.

Як повідомила пресслужба Зеленського, сторони підписали спільну заяву, згідно з якою домовилися сприяти розвитку співробітництва у сфері туризму шляхом налагодження прямих зв'язків між туристичними відомствами двох країн, погодилися продовжити роботу щодо взаємного розширення дипломатичної та консульської присутності в обох державах та надавати всіляку співпрацю роботі відповідних установ.

Глави Української та Гватемальської держав заявили про наміри активізувати двосторонній політичний, економічний та культурно-гуманітарний діалог, розвивати договірно-правову базу двосторонніх відносин на благо та заради процвітання дружніх народів України та Республіки Гватемала.

Сторони також висловили зацікавленість у розширенні співробітництва між Україною та Республікою Гватемала в сфері освіти, науки та технологій, домовилися у майбутньому збільшити обмін студентами та стажистами, а також сприяти реалізації спільних наукових проектів.

Зазначається, що візит президента Гватемали до України став першим візитом найвищого рівня в історії двосторонніх відносин, а також першим візитом серед латиноамериканських президентів після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА