13:28 14.07.2022

Група Єрмака-Макфола стала ключовим майданчиком формування санкційної політики союзників щодо РФ – глава ОП

2 хв читати
Група Єрмака-Макфола стала ключовим майданчиком формування санкційної політики союзників щодо РФ – глава ОП

Міжнародна експертна група Єрмака-Макфола стала ключовим майданчиком формування санкційної політики союзників щодо РФ, вважає керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Як повідомляє пресслужба ОП у четвер, відбулося чергове засідання Міжнародної експертної групи щодо санкцій проти Росії під головуванням глави ОП Андрія Єрмака та ексрадника президента США з національної безпеки, посла Майкла Макфола. Захід відбувся у форматі відеоконференції.

Під час засідання Єрмак зазначив, що експерти групи підготували чотири масштабні документи та низку заяв, а також активно інформували широку громадськість про необхідність санкцій проти Росії.

"Ці зусилля дуже високо оцінені президентом України Володимиром Зеленським, українським урядом і, що найважливіше, всім українським народом. Їх також помітили наші союзники. Документи нашої групи передано лідерам багатьох держав – Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Європейського Союзу", – сказав керівник ОП.

За його словами, минулого тижня два американські сенатори під час зустрічі з президентом України згадали про роботу Міжнародної експертної групи.

"Вони зазначили, що сама ідея визнання Росії державою – спонсором тероризму випливає із Плану дій, наданого нашою групою", – зазначив Єрмак.

Глава ОП наголосив, що на сьогодні вдалося виконати понад 50% кроків плану заходів групи.

Крім того, за словами Єрмака, Міжнародна експертна група стала ключовим майданчиком для формування санкцій проти країни-агресора, а на продукти її роботи посилаються майже всі світові лідери.

"Тепер ми бачимо, як координатори санкцій країн ЄС розробляють сьомий пакет на основі матеріалів нашої групи. Ми бачимо відображення наших ідей у санкціях Великої Британії, США та інших держав санкційної коаліції. Загалом група здійснила дуже важливий вплив. І хотів би, щоб ми підтримали цей успіх", – наголосив він.

Зазначено, що учасники засідання погодилися із важливістю посилення санкцій проти Росії, зокрема визнання агресора державою – спонсором тероризму, розширення персональних санкцій, подальших секторальних санкцій у фінансовій та енергетичній сферах, ширших торговельних і технологічних обмежень.

Вони також запропонували проаналізувати вплив санкцій на окремі сектори економіки Росії, щоб виробити рекомендації щодо посилення їхньої ефективності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА