18:28 21.06.2022

У Парижі заявляють про наявність консенсусу в ЄС щодо статусу України

2 хв читати
У Парижі заявляють про наявність консенсусу в ЄС щодо статусу України

Європейська рада, що відбудеться 23-24 червня у Брюсселі, значною мірою буде присвячена Україні та розгляду заявок про статус держав-кандидатів на вступ до ЄС, заявив міністр-делегат у справах Європи при МЗС Франції Клеман Бон.

"Сьогодні в нас була дискусія, яка дала змогу продемонструвати широкий консенсус, я навіть сказав би, повний консенсус щодо розгляду цих досьє. І особливо стосовно України, можливості визнати статус кандидата в найкоротші терміни", - повідомив високопоставлений французький чиновник на пресконференції у вівторок у Люксембурзі після засідання Ради ЄС із загальних питань, яка готувала європейський саміт 23-24 червня.

"Це дебати, які тепер переходять до глав держав та урядів. Але я вважаю, що ми попрацювали для того, щоб європейська єдність як основний фактор могла знову проявитися, і ми змогли би пережити у зв'язку з цим позитивний, важливий, можливо, історичний момент наприкінці цього тижня", - сказав Бон.

При цьому він зазначив, що міністри наголосили: "Процес вступу не означає негайного вступу". Це "вимогливий і тривалий процес".

Бон також сказав, що "тепер є європейська воля заявити Україні, може, й іншим, але Україні як символу та конкретному рішенню: відлік часу обговорення європейської інтеграції пішов".

Міністр-делегат повідомив, що європейські лідери розглянуть на саміті заявки на кандидатський статус від трьох країн: України, Молдови та Грузії, уточнивши, що "кожне з досьє розглядається специфічним чином на умовах", визначених Європейською Комісією (ЄК) та різних для кожної країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА