15:24 01.06.2022

Подоляк: Президент керує, використовуючи систему ставок - військову, міжнародну, економічну

2 хв читати
Подоляк: Президент керує, використовуючи систему ставок - військову, міжнародну, економічну

Президент України керує основними блоками - військовим, міжнародним та економічним, використовуючи систему ставок, повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Так, за його словами, є військова ставка верховного головнокомандувача, яка займається аналізом оперативно-тактичної обстановки на фронтах.

"Ця ставка в регулярному форматі координує президента щодо постачання зброї, синхронізує, якщо десь когось треба "підібгати" тощо. Існує також генеральний штаб", - розповів він.

Друга ставка - міжнародна.

"Її забезпечує ціла низка людей. Це постійні щоденні комунікації з багатьма партнерами з метою інтенсифікації постачання зброї, фінансових питань та підтримка вступу до ЄС. Міжнародна ставка працює дуже активно. Це стала організація телефонних дзвінків, включення президента з публічними виступами", - повідомив він.

Економічна ставка, за словами радника голови ОП, працює з урахуванням тих чи інших криз, що наростають, куди входять прем'єр-міністр і перший віцепрем'єр, профільні заступники голови Офісу президента.

Зокрема, вона займається аналізом "щодо робочих місць, щодо стимулювання за рахунок кредитних ресурсів дрібного та середнього бізнесу, щодо відновлення інфраструктури, логістичних маршрутів".

Також є "окремі процедурні силові ставки, які займаються запобіганням спалахам насильства у зв'язку з воєнним часом: мародерства тощо".

У цій структурі Рада національної безпеки і оборони, як зазначив Подоляк, є ефективним інструментом щодо оцінки ризиків та надання аналітичних та прогностичних матеріалів Офісу президента.

Говорячи про голову Офісу Андрія Єрмака, Подоляк назвав його "операційним директором президента".

"Єрмак є операційним директором президента. Сюди входить організація та моделювання тих чи інших процесів, коли потрібно вчасно зібрати людей і точно розуміти, хто і яку функцію всередині ставки відіграє. Єрмак у цьому ефективний. Як операційний директор він точно розуміє, що такі конкретні 10 осіб ефективно забезпечуватимуть у міжнародному плані ті чи інші рішення", - сказав Подоляк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА