17:15 19.05.2022

Джонсон у розмові із Зеленським висловив солідарність із захисниками Маріуполя та поінформував про постачання озброєння Україні

2 хв читати
Джонсон у розмові із Зеленським висловив солідарність із захисниками Маріуполя та поінформував про постачання озброєння Україні

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у розмові із президентом України Володимиром Зеленським висловив солідарність із захисниками Маріуполя.

"Підтвердив британську солідарність з українським народом моєму другу Володимиру Зеленському сьогодні вранці, особливо з відважними захисниками Маріуполя", - написав Джонсон у твіттері в четвер.

Він також звернув увагу на постачання Україні далекобійної артилерії, ракет "берег-корабель" та безпілотних літальних апаратів.

"Я поінформував президента про надання підтримки обороні Україні, включно з далекобійною артилерією, ракетами "берег-корабель" і безпілотними літальними апаратами. Це частина нашого додаткового пакета військової допомоги Україні у розмірі 1,3 млрд фунтів стерлінгів", - зазначив Джонсон.

Прем'єр додав, що також обговорив із Зеленським питання припинення глобальної економічної шкоди, спричиненої безрозсудною блокадою президентом РФ Володимиром Путіним чорноморських портів.

"Ми терміново шукаємо варіанти відкриття важливих морських та наземних шляхів доставки українських запасів зерна", - наголосив він.

Джонсон повідомив, що 50 тис. українців благополучно прибули до Великої Британії.

"І ми робимо все можливе, щоб допомогти їм побудувати тут життя. Із більш ніж 100 тис. віз, виданих за нашими схемами, та новими санкціями, запровадженими сьогодні проти російських авіакомпаній, наша рішучість непохитна - ми стоїмо з Україною", - заявив глава британського уряду.

У свою чергу Зеленський повідомив, що розповів Джонсону про перебіг бойових дій та операції з порятунку військових з "Азовсталі", також лідери обговорили імпорт пального в Україну.

"Провів телефонну розмову з Борисом Джонсоном. Поінформував про перебіг бойових дій та операції з порятунку військових з "Азовсталі". Обговорили оборонну підтримку, шляхи експорту української сільгосппродукції та імпорту пального до України", - написав Зеленський у твіттері.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА