15:00 11.05.2022

Україна стала фортецею на кордоні НАТО й має бути в альянсі - Порошенко

2 хв читати
Україна стала фортецею на кордоні НАТО й має бути в альянсі - Порошенко

Народний депутат фракції "Європейська солідарність", п'ятий президент (2014-2019) України Петро Порошенко зазначає, що українська армія вже довела свою ефективність на рівні натовських стандартів під час протистояння з РФ, тому Українська держава має бути в Північноатлантичному альянсі, що гарантує мир, повідомляється на сайті "Європейської солідарності" в середу.

"Битва України набагато більша за Україну... Де-факто за 8 років російської агресії Україна перетворилася на фортецю на східному фланзі НАТО. Саме ми не дозволяємо Путіну перекинути його війну на інші країни. Українська армія неодноразово доводила, що воює в стилі НАТО. І я пишаюся тим, що з 2014 року під моїм командуванням і за допомогою наших союзників по НАТО ми не втрачали часу, щоб створити нову українську армію з повного нуля", – сказав Порошенко на онлайн-виступі під час міжнародної конференції "НАТО після Мадрида: уроки України", що відбулася в Болгарії.

Політик закликав напередодні саміту НАТО в Мадриді розглядати Україну як найвідданішого союзника НАТО. "На полі бою ми довели, що відповідаємо критеріям ПДЧ на 100%. Якщо ми на це не заслуговуємо, то хто заслуговує? Настав час для НАТО вивчити урок Бухареста. І настав час для НАТО навчитися мужності України", – сказав він.

Порошенко наголосив, що наразі Україна потребує більше важкої зброї, актів про лендліз від союзників, зокрема Болгарії, а також необхідно посилити санкції проти РФ. "Ми повинні зупинити Путіна в Україні й зупинити його сьогодні. Інакше російські танки та крилаті ракети можуть з’явитися деінде, навіть у Болгарії. Не недооцінюйте цей виклик. Чим більше Україна отримає зброї, чим більше західної підтримки надійде в Україну, чим більше санкцій буде проти Росії, тим швидше закінчиться ця війна", – закликав він.

За словами Порошенка, "де НАТО – там мир, де Росія – там війна, а щодо нас, то ми в Україні хочемо миру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА