19:46 28.01.2022

Україна за превентивні санкції проти РФ, застосовувати санкції "після" нечесно - Зеленський

2 хв читати
Україна за превентивні санкції проти РФ, застосовувати санкції "після" нечесно - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявляє про марність для української сторони санкцій проти РФ, які можуть бути застосовані після її повномасштабного нападу.

"Коли ти захищаєш себе сам, коли ти віч-на-віч із дуже непростою державою, ти запитуєш: а що таке "санкції після"? Кому вони адресовані? Для чого вони? Вони стосуються України? Вибачте, на жаль, ні", - сказав Зеленський на брифінгу із представниками іноземних ЗМІ у п'ятницю в Києві.

"Я не знаю, що буде "потім". "Потім" буде повномасштабна війна. Якщо так, як усі кажуть, що завтра війна, вона буде повномасштабною. Навіщо нам санкції "потім"? Тобто йдеться про санкції точно не для нашої країни. Це йдеться про стримування повномасштабної агресії у бік країн Європейського Союзу, але це не можна робити за рахунок нашої держави. Так не можна - у нас 15 тис. загинули, а багато країн світу обговорюють "санкції після". Я вважаю, що це нечесно", - додав він.

При цьому глава Української держави наголосив, що "є багато держав, які говорять про конкретні речі, які можна робити превентивно, щоб не допускати ймовірної ескалації з боку Росії".

Водночас він зазначив, що як превентивний захід щодо РФ може бути використане питання вступу України до НАТО. "Що таке НАТО - це що, війна? Це санкції! Ви кажете, що нам потрібно знайти якісь превентивні санкції - НАТО одна з таких санкцій", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА