12:58 28.01.2022

У Києві вважають надуманим твердження Сіярто про політику порушення прав нацменшин в Україні

2 хв читати
У Києві вважають надуманим твердження Сіярто про політику порушення прав нацменшин в Україні

Твердження міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто про наявність в Україні політики порушення прав національних меншин - це надумані та заполітизовані міркування, повідомив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Категорично відкидаємо твердження міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто про наявність в Україні політики порушення прав національних меншин. Це надумані та заполітизовані судження", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Він наголосив, що, навпаки, в Україні втілюється відкрита політика створення ширших можливостей для самореалізації національних спільнот.

"Жодних загроз для їх національної самобутності не існує. Ми високо цінуємо етнічну та національну різноманітність українського суспільства", - пояснив Ніколенко.

Він додав, що більше того, протягом останніх років українська влада демонструє максимальну відкритість до діалогу у питанні національних спільнот, зокрема угорської, через відвертий та конструктивний діалог з Угорщиною на різних рівнях. Спікер нагадав, що з ініціативи української сторони у лютому 2021 року було створено спільну робочу групу з питань освіти, в рамках якої відбувається ефективна та результативна співпраця.

"Нині немає жодних обґрунтованих підстав звинувачувати Україну в порушенні прав національних меншин, а тим більше блокувати співпрацю нашої держави з НАТО, особливо на тлі агресивних дій Росії. Без безпеки в Україні не буде безпеки ні в Угорщині, ні в Європі загалом. Тільки разом ми можемо зміцнити безпеку у регіоні Центральної Європи", - заявив Ніколенко.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що якщо українці не відступлять від політики порушення прав угорської меншини, "це серйозно обмежить можливості уряду Угорщини надавати будь-яку підтримку Україні, зокрема у разі конфлікту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА