06:55 03.01.2022

У Мінську заявляють, що заборона на фінансування виборів з-за кордону, запропонована в новій Конституції, продиктована подіями минулого року

2 хв читати
У Мінську заявляють, що заборона на фінансування виборів з-за кордону, запропонована в новій Конституції, продиктована подіями минулого року

Глава адміністрації президента Білорусі Ігор Сергієнко заявив, що події минулого року в країні багато в чому стали причиною пропозицій щодо зміни Конституції республіки щодо заборони фінансування виборчих компаній з-за кордону.

"Події минулого року та події минулих виборчих компаній вказують на те, що такі спроби (фінансувати вибори в Білорусі з-за кордону – ІФ) робилися", – заявив він в ефірі телеканалу ОНТ.

Він зазначив, що закордонне фінансування було задіяне "певними силами та структурами в країні".

"І вони значною мірою, звичайно ж, припинялися", - додав Сергієнко.

Як приклад він навів ситуацію 2021 року, коли влада Білорусі схвалила рішення про ліквідацію "в установленому законом порядку" низки структур та організацій, які використали закордонну фінансову допомогу не за призначенням.

Як повідомлялося, під час Всебілоруських народних зборів президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС, США не визнають законно обраним, заявив, що проект нової Конституції буде готовий протягом року, а на початку 2022 року його можна винести на референдум. Сам референдум щодо нього планується провести наприкінці лютого 2022 року.

Одним із нових пунктів у проекті оновленої конституції Білорусі є заборона на фінансування підготовки та проведення виборів іншими країнами, іноземними організаціями та громадянами. "Забороняється фінансування витрат на підготовку та проведення виборів іноземними державами та організаціями, іноземними громадянами, а також в інших випадках, передбачених законом", - йдеться у тексті документа.

Білоруська опозиція розробила свій проект Конституції, згідно з якою країна стане парламентською республікою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА