17:18 21.12.2021

Сподіваємося, що Шольц усвідомлює всю відповідальність Німеччини за те, щоб Нормандський процес став результативним - посол України в Німеччині

2 хв читати
Сподіваємося, що Шольц усвідомлює всю відповідальність Німеччини за те, щоб Нормандський процес став результативним - посол України в Німеччині

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що Україна сподівається на те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц усвідомлює всю відповідальність Німеччини за те, щоб Нормандський процес став результативним.

"Чи вдасться нам відновити Нормандський формат в тому контексті, як ми цього бажаємо (оскільки це наразі єдиний інструмент, який ми маємо, його треба перезавантажити) покаже вже найближчий час. Ми сподіваємося, що новий канцлер усвідомлює всю відповідальність Німеччини, як держави-посередника, за те, щоб цей процес все-таки став результативним, а не був тільки процесом заради процесу", - сказав Мельник журналістам на полях конференції послів України в державній резиденції "Синьогора" в Івано-Франківській області у вівторок.

Він наголосив, що в цьому якраз і полягає головний виклик для української дипломатії.

"Уже в найближчі тижні, місяці ми зможемо зрозуміти, якою буде роль Німеччини в цьому новому контексті, а також нового керівництва Німеччини", - додав Мельник.

Він зазначив ,що "поки що дат немає, але амбіція така є, оскільки важливим є відновлення саме спілкування на рівні лідерів".

"Нам потрібен берлінський саміт Нормандії для того, щоб сісти за стіл і щоб росіяни за стіл повернулися та зрозуміти, як ми можемо рухатися далі. Поки що про це говорити ще занадто рано", - вказав дипломат.

Також Мельник зазначив, що сподівається на те, що німецький політикум усвідомлює геополітичні наслідки для безпеки Європи, щоб членство України в НАТО було можливим.

"Але шанс наразі залишається не дуже високим, і в цьому буде полягати завдання нашої дипломатії - у найближчі тижні спробувати цю загрозливу ситуацію, яка є (вона дуже загрозлива для України, на жаль), використовувати для того, щоб сенсибілізувати еліту, новий світлофорний уряд для того, щоб членство в НАТО - це не провокація щодо Росії, це реальна запорука того, щоб цієї нової війни, нового вторгнення не сталося", - наголосив посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА