16:07 05.10.2021

Президент Ізраїлю запросив українського колегу відвідати Ізраїль

2 хв читати

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог запросив президента України Володимира Зеленського здійснити візит до Ізраїлю з нагоди святкування 30-річчя встановлення відносин між державами.

"Пане президенте, якщо ви матимете таку можливість, я був би дуже радий прийняти вас із візитом в Ізраїлі. Я дуже радий, що ви принципово погодилися приїхати з нагоди цієї важливої події в історії наших країн", - сказав Герцог представникам ЗМІ в Києві у вівторок після зустрічі з Зеленським.

Він нагадав, що наприкінці 2021 року Ізраїль і Україна святкуватимуть 30-річчя встановлення відносин. "Я дуже добре пам'ятаю теплі й захопливі зустрічі між моїм батьком Хаїмом Герцогом, шостим президентом Держави Ізраїль, і Героєм України, її першим президентом Леонідом Макаровичем Кравчуком під час встановлення відносин між двома нашими державами, а також під час державного візиту президента Кравчука до Ізраїлю. Ці відносини з країною, яка є одним із великих друзів нашої країни, були дуже важливі тоді й набагато важливіші сьогодні", - розповів Герцог.

Глава Держави Ізраїль зазначив, що єврейський народ має славетне минуле в Україні, де народилися й виросли багато єврейських релігійних і духовних лідерів, державні діячі, видатні сіоністські мислителі та діячі культури. Також він подякував уряду України за допомогу євреям під час святкування Рош Гашана.

Герцог зазначив, що, водночас, у єврейського народу були важкі й болючі сторінки історії в Україні. Він додав, що в середу разом із президентом України відвідає церемонію у зв'язку з 80-ми роковинами розстрілів у Бабиному Ярі.

"Я вважаю, що минуле веде нас до цього. Сьогодні важливо й гідно похвали, що Україна відчуває відповідальність за пам'ять, історію і культурний простір єврейської громади, яка живе тут протягом багатьох років, може, більше ніж тисячу років. Починаючи зі збереження єврейських кладовищ, що так необхідно, до створення меморіальних центрів пам'яті вбитих українських євреїв", - наголосив президент Ізраїлю.

Він звернув увагу на те, що все це є важливим підґрунтям для сміливого партнерства в боротьбі з антисемітизмом, а також для побудови спільного плідного, успішного, перспективного майбутнього. Він подякував президентові України та Верховній Раді за просування закону про протистояння і боротьбу з антисемітизмом, а також за рішення України утриматися від відвідування Дурбанської конференції.

"Ми маємо винести уроки з історії. Людство загалом і Європа зокрема не можуть допускати проявів антисемітизму в будь-якій формі: ні в демонстраціях, ні в стиранні та запереченні історії, ні в глорифікації кривавих фігур із минулого, дії яких були мотивовані антисемітизмом і ненавистю", - вважає Герцог.

Президент висловив сподівання на те, що його візит в Україну сприятиме зміцненню, поглибленню, процвітанню партнерства між Україною та Ізраїлем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА