07:20 15.06.2021

Глава МЗС: У разі завершення "Північного потоку 2" Україна хотіла б отримати гарантії своєї безпеки, зокрема шляхом виведення військ РФ

2 хв читати
Глава МЗС: У разі завершення "Північного потоку 2" Україна хотіла б отримати гарантії своєї безпеки, зокрема шляхом виведення військ РФ

У разі завершення будівництва газопроводу "Північний потік 2" Україна хотіла б отримати гарантії своєї безпеки, зокрема шляхом виведення військ РФ зі своєї території, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Якщо все-таки "дотиснуть" це питання, то, безумовно, для України "Північний потік 2"- це, перш за все, питання безпеки. Не треба все спрощувати до 3 млрд грошей за транзит, хоча це теж дуже великі гроші. Ми - держава, яка існує у вакуумі безпеки, тому ми говоримо: "ви забираєте ще один важіль стримування РФ - тоді дайте альтернативу, дайте гарантію безпеки в тій чи іншій формі". І виведення російських військ з Донбасу, наприклад, деокупація - це теж є своєрідною гарантією безпеки", - сказав міністр в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Він зазначив, що коли Україна почала цю розмову, її партнери не були до неї готові.

"Вони бачили "Північний потік 2" виключно в економічних термінах і питаннях якихось економічних компенсацій Україні. Але ми дуже чітко, щиро і прямо з ними на цю тему говоримо, і вони починають нас чути", - наголосив Кулеба.

Щодо теми поставки Німеччиною Україні німецьких військових технологій, глава МЗС зазначив, що Україна працює над тим, щоб вже новий уряд Німеччини, який буде обрано восени, змінив свою позицію з цього питання.

"Цей уряд вже не змінить своєї позиції, але вже восени за результатами виборів наприкінці вересня в Німеччині буде новий уряд, і ми працюємо над тим, щоб вже новий уряд змінив свою позицію з цього питання", - сказав він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА