07:43 12.06.2021

ЦВК відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення референдуму щодо продажу землі

2 хв читати
ЦВК відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення референдуму щодо продажу землі

Центральна виборча комісія України на засіданні 11 червня відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо заборони розпродажу сільськогосподарської землі.

"Комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи, документи якої надійшли до Центральної виборчої комісії 1 червня 2021 року", - повідомляє прес-служба ЦВК.

Причиною відмови стали порушення вимог закону під час створення ініціативної групи, зазначають у Комісії.

"Комісія проаналізувала дотримання вимог закону під час утворення ініціативної групи та отримані документи. Також взяла до уваги інформацію від представників Центральної виборчої комісії, які були присутні на зборах і у звітах зазначили про порушення вимог закону під час утворення ініціативної групи. Ці факти отримали підтвердження за результатами перевірки Комісією документів зборів. Зокрема, в списках учасників зборів 47 осіб включені до нього двічі. При цьому підписи напроти однакових прізвищ та інших персональних даних візуально відрізняються", - зазначається в повідомленні.

Крім того, в списки учасників включені дані про 19 померлих осіб, напроти прізвищ яких проставлені підписи. З них 17 осіб включені до списків членів ініціативної групи.

"Тому дані про результати голосування були спотворені. В протоколі зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою зазначено кількість учасників зборів - 11873 осіб. Враховуючи, що до списку учасників зборів були включені 19 померлих осіб, а також 47 осіб були включені двічі, зазначена кількість учасників зборів не відповідає фактичним результатам голосування", - наголошують у ЦВК.

Ці обставини дали Комісії підстави для висновку про порушення процедури створення ініціативної групи, що є підставою для відмови в її реєстрації відповідно до першого абзацу частини першої статті 31 Закону України "Про всеукраїнський референдум".

Комісія також проаналізувала винесене ініціативною групою питання "Чи підтримуєте Ви заборону продажу земель сільськогосподарського призначення будь-кому, крім держави Україна? " та більшістю голосів дійшла висновку, що воно по суті збігається з питанням "Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?", винесеним на референдум іншою ініціативною групою, документи щодо реєстрації якої надійшли до Комісії 5 травня 2021 року та вже зареєстровані. А це є підставою для відмови в реєстрації відповідно до ч.12 ст. 31 закону про референдум.

Як повідомлялося, пакет документів для реєстрації ініціативної групи подала лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Склад ініціативної групи і запропоноване до винесення на референдум питання були затверджені на ініціативних зборах 22 травня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА