19:22 20.04.2021

Кулеба обговорив військову ескалацію на українсько-російському кордоні з главою МЗС Хорватії

1 хв читати
Кулеба обговорив військову ескалацію на українсько-російському кордоні з главою МЗС Хорватії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних і європейських справ Республіки Хорватія Горданом Грличем Радманом, повідомляє прес-служба МЗС України у вівторок.

"Дмитро Кулеба детально поінформував хорватського колегу про розвиток подій у контексті загострення Росією безпекової ситуації поблизу кордону з Україною та на тимчасово окупованих українських територіях", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначено, що міністри погодилися, що агресивні дії РФ створюють загрозу безпеці не лише України, а й усієї Європи.

"Гордан Грлич Радман запевнив у непохитній підтримці Хорватією суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Він також високо оцінив виважену позицію нашої держави у ситуації, що склалася", - повідомляють в українському МЗС.

Там додають, що керівники української та хорватської дипломатії обговорили кроки, що можуть бути вжиті як на двосторонньому рівні, так і в рамках ЄС для стримування РФ від подальшої агресії.

"Окремою темою розмови стала підготовка інавгураційного саміту "Кримської платформи" в Києві 23 серпня. Гордан Грлич Радман прийняв запрошення Дмитра Кулеби відвідати Україну з візитом цьогоріч", - резюмують у МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА