16:04 20.04.2021

Більшість українців вважає владу непрофесійною і корумпованою - дослідження SOCIS

2 хв читати
Більшість українців вважає владу непрофесійною і корумпованою - дослідження SOCIS

Негативні емоції домінують у громадян України стосовно влади, свідчать результати опитування, проведеного центром SOCIS з 8 до 12 квітня, напередодні другої річниці другого туру президентських виборів, які було оприлюднено у вівторок.

Розчарування відчувають 45% опитаних, тривогу і страх - 22%, ненависть - 6%. Надію зберігають 26%, симпатію - лише 4% і лише 1,5% - гордість.

На запитання "Як би ви оцінили в цілому нинішню владу президента Володимира Зеленського" 57,1% опитаних назвали її непрофесійною і дилетантською, ще 16,3% вважають її популістською. Компетентною її назвали 12,1% опитаних.

Некомпетентність влади головною причиною економічної кризи вважають 27,8% опитаних, а 40,2% пов'язують кризу передусім із високим рівнем корупції.

72,8% українців вважають економічну ситуацію в Україні поганою або дуже поганою, 21,7% - задовільною, 3,1% - доброю, 0,5% - дуже доброю.

Лише для 7,8% життя за останні два роки покращилося, а для 54,2% опитаних фінансове становище сім'ї за цей період погіршилося.

Більше ніж половина українців - 52% - вважають, що Зеленський провалив боротьбу з корупцією, водночас 35,8% бачать у боротьбі з корупцією певні успіхи, а 2,4% - навіть серйозні зрушення.

На запитання "Чи підтримуєте ви, щоб Володимир Зеленський балотувався на свій другий президентський термін на виборах у 2024 році?" більшість (52,1%) опитаних відповіли, що не підтримують, 26,2% підтримують, ще 15,9% вважають, що до наступних виборів ще багато часу.

У рамках розслідування було опитано 2 тисячі респондентів від 18 років в усіх підконтрольних українському уряду регіонах методом телефонне інтерв'ю CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за віком, статтю, типом поселення і поділом на області. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА