07:36 11.04.2021

Міністр оборони Німеччини закликала Москву пояснити мету переміщення військ на кордоні з Україною

2 хв читати
Міністр оборони Німеччини закликала Москву пояснити мету переміщення військ на кордоні з Україною

Глава міністерства оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що Росія повинна оприлюднити причини переміщення своїх військ у районі російсько-українського кордону.

"Якби Росії нічого було приховувати, вона могла б легко пояснити, які війська, куди і з якою метою перекидаються", - написала вона в Twitter.

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Великої Британії Домініком Раабом. Як повідомив американський держдепартамент, сторони "підтвердили свою підтримку України перед обличчям російських провокацій".

"Вони наголосили на необхідності негайного припинення Москвою військового нарощування і підбурювальної риторики".

Раніше Блінкен у телефонних бесідах з главою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріаном і главою МЗС ФРН Гайко Маасом обговорив необхідність припинення "односторонніх провокацій" на сході України, які на думку Заходу, виходять від Росії.

"Держсекретар Ентоні Блінкен поговорив із французьким міністром закордонних справ Жан-Івом Ле Дріаном. (...) Вони обговорили необхідність того, щоб Росія поклала кінець небезпечній і безвідповідальній риториці, нарощуванню військової потужності в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також одностороннім російським провокаціям уздовж лінії контакту на сході України", - інформував Держдеп США.

За його даними, також відбулася аналогічна телефонна розмова Блінкена з Маасом. Лідери обговорили "важливість підтримки України проти односторонніх провокацій Росії уздовж лінії контакту в східній Україні, окупованому Криму та вздовж кордонів України".

За повідомленням агентства Bloomberg, яке посилалося на інформовані джерела, Блінкен має намір наступного тижня відвідати Брюссель і обговорити з офіційними особами НАТО зростаючу стурбованість пересуваннями російських військ поблизу кордону.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі раніше також заявила, що Росія зараз зосередила на кордоні з Україною більше військ, ніж коли б то не було з 2014 року, і це турбує Вашингтон.

Вона зазначила, що Вашингтон обговорює зростання напруженості в регіоні, зокрема, з партнерами з НАТО. Водночас Дженніфер Псакі сказала, що у неї немає в розпорядженні деталей взаємодії Вашингтона і Москви стосовно цієї проблеми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА