21:54 06.04.2021

Кравчук припустив, що переговори ТКГ могли б бути перенесені до Польщі

2 хв читати
Кравчук припустив, що переговори ТКГ могли б бути перенесені до Польщі

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ), перший президент України Леонід Кравчук заявив, що переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі після закінчення карантину через Covid-19 можуть бути перенесені з Білорусі до Польщі.

"Якщо взяти колишні соціалістичні країни, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань. Ми з Польщею не завжди були друзями, але були і часи дружби нашої ... Якщо взяти країни несоціалістичного блоку, то таких країн дуже багато. Це повинна бути нейтральна демократична країна", - заявив Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він зазначив, що продовжувати переговори ТКГ у Білорусі "не можна в жодному разі".

"У жодному разі не може бути Білорусь, оскільки вона вустами Лукашенка говорить дуже негарні, я б навіть сказав, непристойні речі щодо України. Вона під каблуком Росії. Вона не є демократичною країною, у ній душать мирних мітингувальників, тому мати в такій країні майданчик для переговорів, сказав би, навіть незручно про це говорити", - додав Кравчук.

За словами Кравчука, "Росія буде проти перенесення, оскільки їй необхідно, щоб на переговорах з Донбасу були присутні представники ОРДЛО, але вивозити їх у західні країни буде вельми проблемно".

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив про неможливість участі українською делегацією у подальших переговорах у режимі реального часу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває під впливом Росії.

У 2018 році президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв пропонував перенести переговори ТКГ з Білорусі в Астану (сучасний Нурсултан - ІФ), оскільки вони опинилися в глухому куті.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА