17:31 22.03.2021

У "Голосі" спростували інформацію Юрчишина про виключення його з партії

2 хв читати
У "Голосі" спростували інформацію Юрчишина про виключення його з партії

Політична партія "Голос" не ухвалювала цього року рішень про виключення кого-небудь зі своїх лав, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі політсили, коментуючи заяву члена однойменної парламентської фракції Ярослава Юрчишина про нібито його виключення з політсили за голосування у Верховній Раді.

"Минулого тижня політрада партії обговорювала питання підтримки деякими членами фракції у Верховній Раді провладного законопроекту №5133, який обмежує суб'єктність Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР) і робить президента фактично господарем цих відомств. Цей законопроект направлений до Конституційного Суду разом зі "Слугами народу", депутатськими групами "За майбутнє" й "Довіра", у такий спосіб запустивши конституційний процес, спрямований на позбавлення НАБУ та ДБР незалежності. Це політична підтримка атаці на антикорупційні органи", - зазначили у прес-службі.

У "Голосі" також наголосили, що партія систематично виступала проти збільшення повноважень президента, зокрема у питаннях призначення голів ДБР та НАБУ. "Саме тому таке голосування є порушенням послідовності позиції партії", - додали у політсилі.

Раніше член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин у соціальній мережі Facebook заявив, що йому нібито повідомили про виключення з партії, але не за участь в акції біля Офісу президента 20 березня, а за голосування у Верховній Раді. При цьому він наголосив, що у зв'язку з цим у нього є "доказ - протокол політради". Крім того, Юрчишин поінформував, що партія нібито має намір виключити зі свого складу ще декількох партійців. "Люди, яких запросили, коли я разом із іншими її (партію - ІФ) створював. Їх теж виключають. Все за статутом", - сказав парламентарій.

Як повідомлялося, 16 березня 267 народних депутатів підтримали проект постанови про направлення до Конституційного Суду законопроекту №5133 про порядок призначення та звільнення директорів НАБУ та ДБР для отримання висновку щодо відповідності законопроекту вимогам ст. 157 і 158 Основного закону.

Згідно з даними електронного протоколу на сайті парламенту, це рішення підтримали, зокрема, вісім членів фракції "Голос" (Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Роман Лозинський, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Наталія Піпа, Володимир Цабаль і Ярослав Юрчишин).

Як пояснила у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Устінова після голосування, думки щодо законопроекту №5133 у фракції розділилися. За її словами, підтримати направлення документа до КС було необхідно, щоб отримати висновок про його невідповідність Основному закону України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА