16:54 10.03.2021

Маркарова наголосила на необхідності посилити санкції проти РФ і політичну співпрацю України та США на основі двопартійної підтримки

2 хв читати
Маркарова наголосила на необхідності посилити санкції проти РФ і політичну співпрацю України та США на основі двопартійної підтримки

Україна та США мають посилити політичну співпрацю на основі двопартійної підтримки, заявила новопризначена посол України в США Оксана Макарова.

"Україна з Кримом, Україна з деокупованим Донбасом, Україна, в якій встановився мир, економічно сильна Україна, Україна з верховенством права і сильними інституціями, Україна-член НАТО та Україна-член ЄС - саме це запорука не тільки нашого успіху, саме це - запорука безпеки й розвитку Європи, а також усього Чорноморського регіону", - сказала Маркарова на Київському безпековому форумі, організованому фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", в Києві в середу.

За її словами, Україна наразі разом із партнерами з США та Європейського Союзу може наблизитися максимально до цієї візії.

"Це і посилювати політичну співпрацю на основі двопартійної підтримки, активного діалогу й посилення режиму санкції доти, доки агресор не змінить своєї політики. Це посилювати безпеку в регіоні. Тут немає альтернативи нашому вступу до НАТО, і ми активно працюватимемо, зокрема в США, інших країнах для того, щоб ми максимально швидко наблизилися до цієї мети", - зазначила Маркарова.

Посол також наголосила на необхідності посилення трансформації України в "модерну, економічно сильну країну з верховенством права".

"Це посилення економічної і фінансової співпраці. Тому що тут у нас останні 20 років нерозкритий потенціал, який, нарешті, треба взяти і відкрити. І це все, що стосується розвитку людського капіталу: наші культурні зв'язки, наші зв'язки в освіті, медицині й просто навіть спілкуванні між нашими народами", - пояснила вона.

Посол розповіла про плани наповнити в цих напрямах новим змістом ті формати, які вже є, такі як комісія зі стратегічного партнерства та стратегічні діалоги.

"Але ми теж ініціюватимемо нові формати, зокрема в тих нових питаннях, а це стосується і протидії пропаганді та кібератакам, в яких вже Україні є що дати світові й дати нашому стратегічному партнеру", - наголосила Маркарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА