19:32 17.02.2021

Україна і Північна Македонія домовилися розвивати туризм

2 хв читати
Україна і Північна Македонія домовилися розвивати туризм

Заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік у середу взяв участь у першій туристичної онлайн-конференції "Україна - Північна Македонія".

"За сприяння МЗС України у ході заходу відбулося віртуальне підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію в сфері туризму між Національною туристичною організацією України та Агенцією з розвитку та підтримки туризму Республіки Північна Македонія", - повідомляє в середу прес-служба МЗС України.

Меморандум спрямовано на розвиток туристичного бізнесу та збільшення кількості туристів України та Північної Македонії, просування нових туристичних продуктів, популяризацію історичної та культурної спадщини, реалізацію спільних проектів, обмін досвідом у питаннях безпеки, якості та інновацій у сфері туризму.

У зверненні до учасників конференції Сенік зазначив, що розвиток сфери туризму сприятиме подальшій активізації економічних відносин України і Північної Македонії: "Минулого року Північна Македонія посіла третє місце серед країн балканського регіону за обсягом двосторонньої торгівлі з Україною. Незважаючи на вплив пандемії COVID-19, нам вдалося досягти найвищих показників за останні вісім років. Розвиток сфери туризму має посилити подальшу економічну взаємодію".

За словами Сеніка, встановлення прямого діалогу між Національною туристичною організацією України та Агентством з розвитку і підтримки туризму Північної Македонії дозволить зробити співпрацю в сфері туризму більш системною і взаємовигідною.

Дипломат наголосив, що підтримка просування українського туристичного потенціалу стоїть серед ключових пріоритетів роботи МЗС України на економічному напрямі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА