14:34 17.11.2020

Уряд планує погасити 1,4 млрд грн боргів із зарплати перед шахтарями відразу після ухвалення законопроекту №4119 - Шмигаль

2 хв читати
Уряд планує погасити 1,4 млрд грн боргів із зарплати перед шахтарями відразу після ухвалення законопроекту №4119 - Шмигаль

Борги із зарплати перед шахтарями можуть бути погашені в найближчий тиждень після ухвалення законопроекту №4119 про внесення змін до держбюджету України на 2020 рік щодо реалізації статті 11 закону про ринок природного газу, що передбачає фінансове оздоровлення ПАТ "Укрнафта" шляхом заліку з НАК "Нафтогаз" і держбюджетом, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Законопроект №4119 внесено до порядку денного засідання ВР 17 листопада.

"Прошу депутатів про підтримку законопроекту. Тоді ми розумітимемо, що забезпечимо погашення боргів із зарплати в розмірі 1,4 млрд грн у найближчий тиждень після ухвалення законопроекту", - сказав Шмигаль під час виступу у Верховній Раді у вівторок.

Нині в пленарному засіданні ВР оголошено перерву.

ВР у вівторок планує працювати, доки не розгляне законопроект у другому читанні №3651-д про внесення змін до деяких законів щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій. Згідно з порядком денним, законопроект №4119 стоїть перед цим законопроектом.

Як повідомлялося, на початку листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №4119 про фінансове оздоровлення ПАТ "Укрнафта", який дасть змогу компанії виплатити 30,35 млрд грн податкового боргу відповідно до раніше оприлюдненого її керівництвом і НАК "Нафтогаз України" плану.

Згідно із законопроектом, 10,3 млрд грн, які отримає держбюджет у результаті операції, буде розподілено: на фінансування Фонду боротьби з COVID-19 буде спрямовано 8,9 млрд грн, на реструктуризацію вугільної галузі (виплату заборгованості із зарплат - ІФ) - 1,4 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА