12:52 20.10.2020

Труханов лідирує у передвиборчих перегонах за посаду мера Одеси - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Труханов лідирує у передвиборчих перегонах за посаду мера Одеси - опитування "Рейтингу"

Чинний міський голова Одеси Геннадій Труханов (партія "Довіряй справам") лідирує серед кандидатів на цю посаду, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з результатами соцдослідження, оприлюдненими у вівторок, за Труханова готові віддати свій голос 50,1% серед тих, хто голосуватиме і визначився з вибором. 10,6% готові підтримати Миколу Скорика ("Опозиційна платформа - За життя"), 8,8% - Олега Філімонова ("Слуга народу"), 7,9% - Сергія Ківалова (Українська морська партія Сергія Ківалова), 5,9% - Петра Обухова ("Європейська солідарність"), 4,4% - Едуарда Гурвіца ("Блок Едуарда Гурвіца"), 3,2% - Євгена Червоненка ("Наш край"). Рейтинги інших кандидатів - менше ніж 2%. Не визначились, за кого голосувати, майже 14% опитаних.

Моделювання другого туру виборів мера показало, що за умови виходу в нього Труханова та інших потенційних кандидатів, чинний мер здобув би перемогу. У парі з Гурвіцем - із результатом 68% проти 14%, у парі з Ківаловим - 62% проти 16%, у парі з Обуховим - 65% проти 12%, у парі зі Скориком - 59% проти 18%, у парі з Філімоновим - 64% проти 17%.

У рейтингу до міської ради Одеси лідирує партія "Довіряй справам" із рейтингом 36,2% серед тих, хто голосуватиме і визначився з вибором. Далі - партія "Опозиційна платформа - За життя", яку готові підтримати 19,4%, "Слуга народу" - з показником 12,3%, "Європейська солідарність" - 7,2%, Українська морська партія Сергія Ківалова - 6,3%, партія Шарія - 5,9%. Рейтинг інших партій - менше ніж 3%. Не визначились 14% респондентів.

Вибираючи політичну силу на виборах до міської ради, 25% скоріше підтримають відому національну партію, проте 61% скоріше підтримають місцеву партію, навіть якщо вона балотуватиметься лише в місті чи області.

61% відповіли, що обов'язково візьмуть участь у місцевих виборах, ще 18% - вагаються, чи брати участь, 5% - можливо візьмуть участь, 15% - малоймовірно, що голосуватимуть.

Роботою мера Одеси Труханова задоволені понад половина опитаних (53%), незадоволені - 33%. Майже 60% опитаних не проти, щоб Труханов став мером ще раз, 37% вважають, що місту потрібен новий мер.

Опитування проводилося 9-14 жовтня серед жителів Одеси від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,8%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА