20:30 08.10.2020

Україна послідовно реалізує всі погоджені з МВФ реформи, а Нацбанк є і буде незалежним - Зеленський на зустрічі з інвесторами в українські цінні папери

2 хв читати
Україна послідовно реалізує всі погоджені з МВФ реформи, а Нацбанк є і буде незалежним - Зеленський на зустрічі з інвесторами в українські цінні папери

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що Україна послідовно реалізує усі реформи, погоджені Меморандумом з Міжнародним валютним фондом, зокрема лібералізовано ринок газу для приватних споживачів та запроваджено прозорий ринок сільськогосподарських земель.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на зустрічі в четвер у Лондоні з представниками найбільших інвесторів в українські державні цінні папери Зеленський наголосив, що з моменту призначення нового глави Національного банку України НБУ продовжує проводити зважену монетарну політику задля забезпечення макроекономічної стабільності.

"Національний банк був, є й залишиться незалежним", - запевнив президент України.

Зеленський зазначив, що для України надважливою є підтримка міжнародних партнерів.

"Ми вдячні МВФ, ЄС і Світовому банку за фінансові пакети підтримки для нашої держави та підтримку важливих реформ в Україні", - зазначив він.

Президент України також заявив, звертаючись до інвесторів, що Українська держава робить усе для захисту інвесторів, упевненості, розвитку потенціалу та нових проектів.

Зеленський звернув увагу, що поширення COVID-19 стало викликом як для світової, так і для української економіки. Водночас уряд України прогнозує, що у 2020 році економіка країни скоротиться на 4,8%, а наступного року очікується суттєве відновлення - до 4,6%.

"Ми розраховуємо, що економічно Україна буде більш стійкою, ніж інші країни, оскільки ключові галузі, зокрема агропромисловість та IT, зазнали меншому удару та сприятимуть відновленню економіки", - зауважив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА