21:10 06.10.2020

ЄС визнає європейські прагнення України та заявляє про свою прихильність політичній асоціації та економічній інтеграції

2 хв читати
ЄС визнає європейські прагнення України та заявляє про свою прихильність політичній асоціації та економічній інтеграції

Європейський Союз визнає європейські прагнення України й заявляє про свою прихильність політичній асоціації та економічній інтеграції.

"Ми підтвердили нашу прихильність зміцненню політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом, зокрема, шляхом продовження тісної співпраці для зміцнення верховенства права, просування реформ і сприяння стійкому економічному зростанню, підтримки зелених і цифрових перетворень і підвищення стійкості", - зазначається в заяві лідерів ЄС і України, зробленій у вівторок у Брюсселі за результатами саміту Україна-ЄС.

Сторони обговорили імплементацію Угоди про асоціацію з моменту набуття чинності у вересні 2017 року.

"У цьому контексті ми визнали європейські прагнення України та привітали її європейський вибір, як це закріплено в Угоді про асоціацію", - зазначено в заяві.

У зв'язку з цим лідери погодилися повною мірою використати потенціал угоди й наголосили на важливості продовження виконання Україною своїх зобов'язань.

"Ми схвалили вже досягнуті результати щодо імплементації Угоди про асоціацію та успіх поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, яка сприяла збільшенню двосторонньої торгівлі на близько 65% з початку її застосування в січні 2016 року, завдяки чому ЄС на сьогодні є найбільшим торговельним партнером України", - констатується в документі.

Лідери домовилися здійснити в 2021 році всебічний огляд досягнення цілей угоди.

Крім того, лідери підтвердили готовність підтримувати макроекономічну стабільність України, дотримуватися зобов'язань МВФ і реалізувати всі середньострокові умови, погоджені у рамках програми макрофінансової допомоги ЄС.

"ЄС підтвердив свою підтримку Україні та її обумовленість ефективним упровадженням реформ і політичних заходів. Ґрунтуючись на успішних українських реформах і міжнародній підтримці після Революції гідності, ЄС оголосив про нові програми щодо підтримки сільського господарства, місцевого мікровиробництва, малих і середніх підприємств (МСП), зокрема за рахунок кредитування в місцевій валюті, громадянського суспільства, транспорту, інфраструктури, довкілля і кліматичної діяльності, а також про конкретну підтримку Сходу України. ЄС також продовжує підтримувати Україну в питаннях децентралізації та зміцнення місцевого самоврядування, а також у посиленні боротьби з корупцією", - зазначається в заяві.

Крім того, лідери схвалили продовження успішної імплементації безвізового режиму для громадян України.

"Ми наголосили на важливості продовжувати виконувати критерії лібералізації візового режиму та прискорювати відповідні зусилля щодо реформ. Ми з нетерпінням очікуємо відновлення звичних можливостей для подорожей наших громадян, щойно це дозволять епідеміологічні умови", - наголосив вони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА