21:08 28.09.2020

Мішель: Виклики стабільності Євросоюзу, зокрема з боку РФ, вимагають стратегічної автономії ЄС

2 хв читати
Мішель: Виклики стабільності Євросоюзу, зокрема з боку РФ, вимагають стратегічної автономії ЄС

Нестабільна обстановка в світі, що оточує Євросоюз, ставить перед ЄС серед головних питання про європейську стратегічну автономію, заявив голова Європейської ради Шарль Мішель.

"Тому що глобалізований світ сильно змінився з часу закінчення "холодної війни". І тому що навколо нас утворилася дуга нестабільності", - сказав глава Євроради, виступаючи в понеділок відеозв'язком в європейській дослідницькій організації - інституті Брейгеля, що базується в Брюсселі.

"На сході природне і незловмисне розширення європейського демократичного простору було грубо зупинено Росією в Україні. Росія побачила в цьому велику геополітичну небезпеку. Це коштувало Україні частини її території і війни на своєму сході, яка неослабно дестабілізує країну", - продовжив Мішель.

Він додав: "Навіть якщо контекст інший, події в Білорусі ще раз висвічують виклик на східних кордонах Європи".

Подібна обстановка навколо ЄС, за його словами, ставить на порядок денний завдання формування європейської стратегічної автономії, яка повинна стати справою нинішнього покоління Європи.

На думку Мішеля, концепція європейської стратегічної автономії переслідує три мети: стабільність у всіх її різновидах (економічна, соціальна, екологічна, міграційна тощо), Поширення європейських стандартів і норм у світі (безпека продуктів, захист приватного життя, інтернету тощо), просування європейських цінностей, які допомагають будувати більш гуманні та прийнятні для життя людей суспільства.

"Наші цілі амбітні і вимогливі - це мир і процвітання. Саме з цієї причини ми повинні ще більше розвивати всі вимірювання нашої могутності, бути більш послідовними у використанні наших інструментів", - підсумував голова Європейської ради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА