15:58 25.09.2020

Більше ніж 40% жителів Івано-Франківська готові підтримати на виборах нинішнього мера - опитування

2 хв читати
Більше ніж 40% жителів Івано-Франківська готові підтримати на виборах нинішнього мера - опитування

 Жителі Івано-Франківська на місцевих виборах мають намір проголосувати за нинішнього міського голову Руслана Марцінківа ("Свобода"), його найближчий конкурент - Петро Шкутяк ("Європейська солідарність") - може заручитися підтримкою майже втричі меншої кількості жителів.

Згідно з презентованими в п'ятницю в агентстві "Інтерфакс-Україна" результатами соціологічного опитування "Політичні вподобання жителів Івано-Франківська та області", проведеного Агенцією суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій 16-23 вересня, якби вибори відбулися найближчої неділі, то за Руслана Марцінківа проголосували б 43,2% респондентів, за Петра Шкутяка - 12,1%. Наталія Сербин (Українська Галицька партія) може розраховувати на 8,4% голосів, Олександр Богачов ("Слуга народу") - 6%, Василь Стефанишин ("Платформа громад") - 4,2%. За іншого кандидата готові проголосувати 26,1% опитаних.

Стосовно рівня довіри до перших номерів списків партій до Івано-Франківської обласної ради вподобання розділилися у такий спосіб: Олександр Сич ("Свобода") - 28%, Олег Гончарук ("Платформа громад") - 17,6%, Володимир В’ятрович ("Європейська солідарність") - 14,1%, Василь Гладій ("Батьківщина") - 10,2%, Олександр Шевченко ("За майбутнє") - 8,5%. Інший - 21,6%.

У партійному розрізі, якби вибори до Івано-Франківської обласної ради відбулися найближчої неділі, картина така: "Свобода" - 25,4%, "Європейська солідарність" - 21,8%, "Платформа громад" - 15,6%, "Батьківщина" - 9,2%, "Слуга народу" - 8,4%, "За майбутнє" - 6,1%, "Українська Галицька партія" - 2,9%, "УДАР" - 1,8%. За іншу політсилу готові проголосувати 8,8% респондентів.

Відповідаючи на запитання щодо намірів взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня, "так, однозначно" сказали 59,9% опитаних, "ні, точно не голосуватиму" - 7,9%, "не впевнений, скоріш за все ні" - 10,5%, "так, скоріш за все" - 21,7%.

На запитання щодо правильного чи неправильного розвитку справ в Івано-Франківській області 41,7% опитаних висловили думку, що справи йдуть у правильному напрямі, 42,3% - у неправильному. 16% не змогли визначитися з відповіддю.

Опитування проведене Агенцією суспільно-політичних досліджень та комунікативних стратегій з 16 до 23 вересня в Івано-Франківській області. Вуличне опитування проводилося методом face-to-face за випадковою вибіркою, що включає 2000 жителів Івано-Франківської області віком від 18 років і старше (800 із них - жителі Івано-Франківська). Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА