10:43 18.09.2020

"Вікіпедія" змінила написання столиці України: Kyiv, а не Kiev - Кулеба

1 хв читати
"Вікіпедія" змінила написання столиці України: Kyiv, а не Kiev - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що інтернет-енциклопедія "Вікіпедія" змінила написання столиці України з Kiev на Kyiv.

"Україна взяла штурмом один з останніх укріплених бастіонів неправильного написання нашої столиці Kiev у всесвітній мережі. Відтепер "Вікіпедія" пише Kyiv, а не Kiev!" - написав глава МЗС на сторінці у Facebook.

Він зазначив, що складність полягала в тому, що "Вікіпедія" просто використовує той варіант написання, який більш поширений в авторитетних джерелах.

"Багаторазові доводи українців, що він неправильний, не діяли - у відповідь пояснювали, що це суто технічне питання кількості згадок. Але вода камінь точить, а ініційована МЗС кампанія #KyivNotKiev точить світовий інформаційний простір. І от, нарешті, Kyiv став популярнішим в авторитетних джерелах за Kiev. Це чудовий результат довготривалих зусиль багатьох людей", - наголосив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА