12:06 17.09.2020

В Офісі президента вважають, що Юрченко "втратив етичні підстави бути депутатом"

2 хв читати
В Офісі президента вважають, що Юрченко "втратив етичні підстави бути депутатом"

 В Офісі президента України вважають, що народний депутат від "Слуги народу" Олександр Юрченко "втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради", при цьому утримуються від юридичних оцінок, оскільки це предмет розслідування правоохоронних органів і суду.

"Що найбільше обурює у поведінці депутата Олександра Юрченка, то це зухвалість у спілкуванні – його, а разом з ним і його помічника, нехай і неофіційного. Національне антикорупційне бюро України зафіксувало, що пан Юрченко у свої 32 роки поводиться так, ніби він повністю пропустив увесь політичний розвиток нашого суспільства після 2014 року. Не побачив, не зрозумів, не навчився. Жодного виправдання цьому бути не може. Цілком логічно, що з такою зухвалістю він став "героєм" того відео, яке оприлюднило НАБУ й подивилася вся країна. Від зухвалості до хабарництва – завжди один крок", - ідеться в повідомленні прес-служби ОП у четвер.

В Офісі президента зазначили, що свідомо залишають у стороні правову складову цієї ситуації, оскільки не мають повноважень давати суто юридичну оцінку матеріалам кримінальних проваджень, зібраним доказам. "Але констатуємо, що з політичної й моральної точок зору, враховуючи наведений НАБУ відеоматеріал, пан Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради. Влада - не місце для "плюшок", - наголосили в ОП.

В Офісі президента наголосили, що цінують діяльність НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з викриття нечистих дій і намірів серед політичного класу України, і сподіваються, що матеріали цієї та інших гучних справ зібрані в достатній кількості й належні за своєю якістю, щоб було можливим довести відповідні звинувачення у суді

"Водночас звертаємо увагу громадськості на презумпцію невинуватості: кожна особа вважається невинуватою, доки протилежне не встановлено обвинувальним вироком суду. Очікуємо, що пан Юрченко співпрацюватиме з представниками НАБУ, САП та Офісу генерального прокурора для встановлення всіх правдивих обставин цієї справи в юридичному значенні цих слів. Політично й морально усі вже все побачили", - додали в ОП.

Офіс президент також очікує від НАБУ повноцінної співпраці з генеральним прокурором, як цього вимагає чинне процесуальне законодавство.

"Від першого дня каденції президента України Володимира Зеленського антикорупційна інфраструктура держави отримала від президента та монобільшості в парламенті все необхідне для повноцінної роботи. Рішення, необхідні для розбудови й незалежної діяльності відповідних інституцій, зокрема законодавчі, були ухвалені. Розпочав роботу Вищий антикорупційний суд. Ще раз наголошуємо: хоч би ким був підозрюваний у корупції, має бути проведене повне розслідування всіх обставин кожної справи. Жодних винятків із цього правила для жодної особи в державі не було й не буде", - заявили в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА